v rubriki dogodki:
.. / / / 18.04.2011 09:48

Janez Bončina - Benč z bendom na Orto festu

V petek, 15. aprila, je na Orto festu nastopil legendarni Janez Bončina - Benč z bendom, ki ga poleg Benča sestavljata dva prekaljena mladca - kitarist Jani Moder in bobnar David Chambers Morgan, ter dva prekaljena mačka - basist Jadran Ugrin in kitarist Marjan Malikovič.

Benč in bend so koncert zastavili kot "javno vajo", kar se je slišalo kot slab izgovor za uigrano ekipo prekaljenih mačkov, ko so Benčove popevke odžgali kot se šika. Benč je v stilu velikih dirigentov puščal izvrstnim glasbenikom veliko prostora za razkazovanje svojih virtuoznih sposobnosti, tako da je skoraj tri četrt poln Orto bar užival v prestavitvi zadnjega albuma Sol, poper in sanje in ob zimzelenih štiklih slovenske rock legende.

Sam sem bil nad koncertom rahlo razočaran, ker sem pričakoval veliko več poudarka na glasbi legendarnih Benčevih skupin Mladi levi, Srce in September (kompozicije slednjih si je brez klaviatur Tihomirja Popa Asanoviča težko predstavljati), manj zahtevna publika pa je navdušeno prepevala Benčeve pivske hite kot so Navali narod na gostilne, Vsak dan ob istem šanku, slišali smo tudi Majo z biseri, Gvendolino in Domovino moja!

Za konec: spodobna javna vaja, kateri pa je po mojem manjkala smetana (beri September) na torti!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Janez Bončina - Benč z bendom na Orto festu - thumbnail

Janez Bončina - Benč z bendom na Orto festu

Foto: Davorin Pavlica