v rubriki dogodki:
.. / / / 06.04.2011 01:08

Los Ventilos na Orto festu: u nulo dobr'

Los Ventilos sem v živo (najbrž) zadnjič slišal še v prvotni postavi daljnega 2 pa 3 na Kišta festivalu, a vedoč, da so fantje odlični glasbeniki in zapriseženi rokerji, sem se odpravil v Orto! ... in moja pričakovanja na včerajšnjem koncertu v Ortu - v sklopu Orto festa - so bila več kot izpolnjena!

Los Ventilos na čelu z novim novim pevcem Nikom Pirkerjem žgejo, da je veselo. Ansambel, katerega gonilna sila in hkrati edina prvotna člana sta brata Gradišek, je včeraj v Ortu lepo zagodel z dozo udarnega rocka.

Najbolj frišen v bendu, od lani, je basist Klemen Krašnja, ki se je odlično vklopil z ostalimi člani benda, tudi (ne več tako novi) kitarist Martin Lunder ne stoji v Jonovi senci, ampak meče svojo, ki je ravno tako velika, če ne večja, vsi skupaj pa so koncert kljub 30 minutni zamudi odigrali z odliko.

Predstavili so nam skladbe iz vseh treh albumov, med njimi tudi popevko tedna Ko gre marec v april, pa ESP, Vonj, Odpri oči, Naravne napake, Vanilija, Heroj, 2000 in mnoge druge! Škoda pri vsem skupaj je le, da je bilo publike bore malo (niti ne, da bi napolnili polovico Orta), a prisotni smo v koncertu več kot uživali.

Če boste slišali, da Ventilčki kje igrajo, ogled njihovega koncerta vsem rockerskim dušam toplo priporočam!

P.S.: Zadnji album naslovljen preprosto Los Ventilos si lahko brezplačno pretočite z uradne spletne strani benda LosVentilos.com!

Ostale reportaže z Orto festa 2011

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Los Ventilos na Orto festu - thumbnail

Los Ventilos na Orto festu

Foto: Davorin Pavlica