v rubriki dogodki:
.. / / / 15.06.2013 18:01

Mariborčani zapisali leto 2013

Včeraj, 14.6.2013 je bilo v Mariboru ponovno veselo. Festival Piše se leto je tudi tokrat privabil ogromno zabave željnih Štajercev.

Ledna dvorana Tabor se je včeraj iz hokejskega igrišča spremenila v koncertni oder.

Kot prvi so okrog pol osme ure zvečer na oder stopili rockerji Tide. Kljub manjšemu številu ljudi v dvorani so pokazali vso svojo energijo in profesionalnost.

Sledil je nastop skupine Smiljanova banda, kjer so se nastopajoči skupaj s številnimi gosti poklonili v spomin Smiljanu Krežetu. Na odru se je najprej pridružil njegov sin, Luka Kreže, nato pa še Vlado Kreslin, Magnifico, Pero Lovšin in Zoran Predin. Izjemna, pozitivna energija na odru, ki se je hitro preselila še v dvorano.

Skoraj vsi obiskovalci, predvsem pa nežnejši spol, so v trenutku napolnili dvorano, ko so na odru zaslišali Tomijev glas. Siddharta, kot vedno do sedaj, so tudi tokrat čutili in nastopili skupaj s publiko. Glasno prepevanje vsem znanih pesmi, je odmevalo med Mariborčani.

Dubioza Kolektiv, zvezde tokratnega Piše se leto, so kar prekipevali od energije, skakali in vso svojo dobro voljo prenesli na obiskovalce. Perfektno, kako drugače bi pa lahko bilo. Dvorana je kljub vročini poskakovala in prepevala. Še ko so ljudje zapuščali prizorišče, se je po ulicah slišalo prepevanje: "Motaj, motaj, motaj, smotaj!"

Kot zadnji pa so pred sicer nekoliko spraznjeno dvorano nastopili še I vs. I. Odličen, a na žalost prekratek nastop.

Damjan Cilenšek - avatar

Damjan Cilenšek / Vini

Foto reporter, ki je od 05.02.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 8 člankov.

Obiskovalci Piše se leto 2013 - thumbnail

Obiskovalci Piše se leto 2013

Foto: Damjan Cilenšek / Vini