v rubriki dogodki:
.. / / / 08.12.2004

Vlado kot že stokrat, a znova drugače

Vlado Kreslin že vrsto let prireja decembrske koncerte v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma in že nekaj let se zdi, da so trije dnevi poslušanja njegovih zgodb kar premalo, saj je odziv vedno naravnost odličen. In prav nič drugače ni bilo niti na prvem večeru, v ponedeljek, 6. decembra...

Vlado je tokratni ciklus koncertov poimenoval Nocoj, kot že stokrat, po verzu iz pesmi Nocoj igramo za vas in s skoraj pesniškim recitalom pesmi je Vlado, popolnoma sam s spremljavo harmonike, tudi začel koncert.

Sledile so pesmi z njegovih plošč in številni gostje - Beltinška banda, Vesna Zornik iz skupine Katalena, nekaj gostujočih glasbenikov in legendarni Vlada Divljan iz zasedbe Idoli, ki je sprva sam z akustično kitaro zapel skladbo Volim ju, za veliko navdušenje pa so poskrbeli s skupinsko izvedbo skladbe Malena.

Pesmi - seveda znane, legendarne, lahko rečemo tudi ponarodele, ki so zgodba zase in ki jih Vlado vedno interpretira z neko lahkotno in hkrati prepričljivo očarljivostjo, so si vrstile druga za drugo in v koncertu smo lahko uživali skoraj tri ure.

Nekateri ste tam vsako leto in veste zakaj... Vlado s svojimi spremljevalnimi glasbeniki igra za nas, poslušalce in vsekakor tudi zase in čeprav nekateri pravijo, da je povsem enako, ali ga slišiš enkrat ali pač stokrat, ga je vsakič znova pravi užitek poslušati. Nekaj je v njegovi glasbi in besedilih, vsekakor tudi v nastopu, kar je pač potrebno videti in začutiti.
Fotografije (c) Miro Majcen

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Iz Beltincov v Ljubljano - thumbnail

Iz Beltincov v Ljubljano