v rubriki dogodki:
.. / / / 29.11.2004

Partibrejkersi navdušili BoF

Po osmih letih smo dočakali povratek ene najboljših in najvplivnejših rock'n'roll skupin na tleh bivše Jugoslavije v prestolnico Slovenije - v četrtek, 24. novembra smo v ljubljanskem BoFu lahko uživali v skoraj poldrugi uri čistokrvnega rock'n'rolla.

Res je, vrnili so se Partibrejkers in vrnili so se v svojem slogu - iskreno in zazrto k popolnosti. Slednje morda ne pristoji rock'n'rollu, a Partibrejkers so skupina, ki se želi na živih nastopih predstaviti v najboljši možni luči in če jim to onemogoča tehnika, seveda niso zadovoljni! In prav tehnične težave in nezadovoljstvo članov skupine so poleg odlične glasbe in izjemnega vzdušja zaznamovali koncert.

BoF je bil poln, med občinstvom je bilo seveda moč opaziti kar nekaj slavnih osebnosti, sicer pa je bilo občinstvo po letih razporejeno od pozno najstniškega pa tja do oseb v zrelih letih, kar je le še en dokaz več, da Partibrejkers igrajo večno glasbo.

Repertoar so sestavljale predvsem starejše skladbe, med katerimi so mnoge dobile še dodatno instrumentalno širino z elementi (rhythm &) bluesa in boogieja, slišati pa je bilo moč tudi nekaj novejših skladb, ki pa so pri občinstvu ravno tako naletele na odličen odziv.

Mnogi bodo koncert Partibrejkers označili za povsem povprečnega, a ti najbrž niso slišali zgodb v njihovih pesmih in niso začutili enkratne energije njihove raznovrstne instrumentalne mešanice... jaz sem užival in upam, da mi ne bo treba znova čakati osem let?!

Foto (c) Matic Slapšak

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Partibrejkers - thumbnail

Partibrejkers