v rubriki dogodki:
.. / / / 15.12.2003

2. hip hop festival uspel

V petek se je v dvorani Kodeljevo zgodil Veliki hip-hop festival, a se je zdelo, da je pridevnik "veliki" negativno vplival na veličino dogodka, kljub velikim imenom domače in okoliške hip-hop scene in gostovanju bruklinskega zvezdnika Masta Acea.

Publika se očitno za veličino in pomembnost dogodka ni zmenila, vsaj v taki meri ne, da bi napolnila halo na Kodeljevem. Publike je bilo za 2/3 dvorane, proti koncu festivala pa se je nivo hip hopa željnih mladincev rapidno znižal, verjetno tudi zaradi odhoda zadnjih avtobusov proti domu. Drug faktor pa je zagotovo mini hip hop festival na mariborskem ŠTUK-u, ki je odpeljal večino štajerskih privržencev urbane glasbe.

Kar se tiče samega festivala / koncerta, vse super, le Edo Maajka je imel nekaj problemov s CD playerjem. Med folkom pa pozitiva! Sicer so eni je preferirali nekatere izvajalce, drugi druge, meni je le žal, da nisem slišal komada, ki stilsko definira prav vse podžanre na festivalu - Reper od Slona in Sadeža (... planeti so v konstelaciji press).

Na koncu koncev so se vsi strinjali da je Masta Ace pokazal lep nastop in da je bilo vse razen mal premal folka in jebanja CDja od Edota, okej in se razšli v upanju na 3. hip hop festival. Pridevnik "veliki" pa se lahko v bodoče izpusti, ker festival je že sam po sebi reč, ki je nekaj velikega in je zato lahko izpuščen iz naslova festivala. Kaj če bi Rock Otočcu rekli "veliki Rock Otočec".

Še kar se fotk tiče: na kraj zločina smo prispeli ravno ko je Klemen Klemen končal svoj nastop, zato poprej videnih uličnih gobezdačev na žalost nismo videli - zato jih Emb3r10 tut ni posliku. Eh, jeba ...

Foto (c) em3r10.com

OBVESTILO ZA MEDIJSKE HIŠE / NOVINARJE / VSE OSTALE
Tiste medijske hiše oz novinarji, ki "nevede" in brez dovoljenja objavljajo fotke z ŽVPL-a v drugih medijih: tisti (c) je "copyright" - in ne "the right to copy" - če hočete fotke obiščite spletno stran dobavitelja em3r10.com oz., jim pošljite e-pošto in se dogovorite za objavo.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Masta Ace - thumbnail

Masta Ace