v rubriki dogodki:
.. / / / 04.07.2004

Pester zaključek Heksnfesta 2004

V Cerknici se je v soboto, 3.7.2004 zaključil letošnji Heksnfest, ki ga je organiziral Notranjski klub študentov in v vsakem večeru ponudil drugačno glasbo, čez dan pa zanimivo dogajanje. Zaključek je bil izredno zanimiv, saj so povabili domačine Duwai Orchestra, Ljubljančane Srečna mladina in manjšo zasedbo The Stroj - Matice...

Začeli so desetčlanski Duwai Orchestra, ki bi jih najlažje primerjali s hrvaškimi Soul Fingers, le da imajo Cerkničani bolj udarno pihalno sekcijo, njihov pevec pa ima pri petju nekoliko bolj naraven in izredno prepričljiv glas.

Sicer izredno energičen in dodelan nastop so malce "pokvarili" z avtorskimi skladbami, ki jih pač nimamo v ušesu, vendar tudi instrumentalno ne zvenijo tako zanimivo in pestro. Sicer pa skupina, ki si jo je vredno ogledati v živo!

Sledil je nastop Srečne mladine, ki je prejšnji teden (končno) izdala jubilejno ploščo ob desetletnici delovanja 10. letnik. Osebno me je njihov koncert zanimal tudi zato, ker sem jih prvič videl z novim basistom Gašperjem Gantarjem, ki pa se je dokazal kot odlična zamenjava za Anžeta Langusa.

Srečna mladina so največ skladb odigrali z zadnjih dveh plošč, niso pa mogli niti mimo tistih najbolj udarnih z Đa Balkan Rase, ki vsakič znova dvignejo občinstvo na noge (naslovna ?a Balkan Rasa, Pjopular man).

Skratka, še enkrat več izvrsten koncert, polne glasbene raznovrstnosti, kot smo jih od njih že vajeni, čeprav še vedno presenetijo - tokrat je bil zelo zanimiv z efektom začinjen kitarski uvod, na odru se jim je pridružila tudi vsestranska Iris pri Hawaii Fun MiXXX.

Sledil je še nastop moško-ženske plesne skupine Obsession, ki je bil na koncu začinjen s salto nazaj, predvsem pri ženskem delu pa je bilo opaziti kar nekaj neusklajenosti. In potem za veliki zaključek še derivat The Stroj ? Matice. Nekaj novih instrumentov, ogromno novih zvokov in seveda navdušenje pri energičnem in kot ura natančnem nastopu. Na koncu so imeli sicer nekaj težav z mikrofoni, vendar so udarci ostali v telesu...

Heksnfest je letos ponudil tudi nastope Trkaja, 6 Pack Čukurja, Pižame, d-fact, Zablujene generacije in še mnogih drugih in upajmo, da se bo Heksnfest zgodil tudi prihodnje leto ter da jim bodo z zanimivimi dogodki in organiziranostjo sledili tudi drugi kraji oziroma študentski klubi po Sloveniji.

Foto ? Helena Mak

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Bad girl Iris - thumbnail

Bad girl Iris