v rubriki dogodki:
.. / / / 22.08.2004

Postojnski zmaj je znova bruhal

Prejšnjo soboto sem si v sklopu festivala Zmaj 'ma mlade ogledal nastop grosupeljskih socialno-erotičnih punkerjev D.D.V., v soboto 21.8.2004 pa sem se v Postojno odpravil na trojni koncert - Sfiltrom, Trkaja in Res Nullius.

In če so tako Trkaj kot tudi Res Nullius v zadnjem času zelo prisotni na slovenskem glasbenem nebu, o Sfiltrom nismo slišali nič od njihovega marčevskega koncerta v ljubljanskem Ortu. No, koncert v Postojni je bil eden njihovih najboljših z Diano, bili so zelo uigrani, žal pa nismo slišali nobene nove skladbe.

Res je tudi, da je njihov nastop glede na kvaliteto glasbe pritegnil (pre)majhno število ljudi, so pa prisotnim dokazali, da gre vsekakor za eno najizvirnejših glasbenih skupin v Sloveniji in le upamo lahko, da jih bomo že v jesenskih mesecih (takšne so tihe napovedi) spet nekoliko več videvali na odrih. Odličen uvod...

No, po Sfiltrom se je prostor pod odrom hitro napolnil, najbolj glasni in poskočni pa so bili stari od deset do štirinajst let, vsi so nosili oblačila svojih starejših bratov in prišli poslušat novega velikega zvezdnika - Trkaja.

Trkaj je imel ob sebi kot vedno tudi spremljevalno zasedbo T-Set (Ballau, BMD, Saško) in pa DJ Supastara, ki je spretno vrtel plošče in popravil slab vtis, ki ga je Trkaj nekajkrat pustil s petjem na matrico. Trkaj se je seveda izkazal z nekaj freestyle vložki, dokazal se je kot odličen nastopač in povezovalec, skratka MC.

Sledil je še nastop velenjske rock'n'roll zasedbe Res Nullius, ki je imela na odru kar precej težav ? bobni, činele, ojačevalci, monitorji, mikrofoni. Prvih nekaj skladb ni čisto nič zvenelo, kot bi moralo in sploh ne po njihovi krivdi.

No, ko je bila velika večina težav odpravljenih in se je Res Nullius končno slišalo, kot je treba, je bilo pod odrom spet precej ljudi, ki so lahko uživali v še eni dobri predstavi najbolj samosvojega in udarnega rock'n'roll banda v Sloveniji.

Z njihovega repertoarja so žal izginile skladbe s plošče Dead Town Dogs, vendar pa gradivo zadnjih dveh plošč nadomesti vse to, koncertni klasiki pa sta seveda že deset let tudi Mama prihajam domov in Iggy. Skratka, pika na i.

Festival Zmaj 'ma mlade vstopa v zadnji teden dogajanja, konec tedna se bodo zgodili še koncerti Vlada Kreslina in Beltinške bande, pa Psihomodo Pop in KUD Idijotov in še vrsta drugih zanimivih prireditev. Če imate čas, jih obiščite in izkažite svojo zahvalo in priznanje prizadevnim organizatorjem.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Gibson Les Paul - thumbnail

Gibson Les Paul