v rubriki dogodki:
.. / / / 13.03.2004

Promocijski koncert Dan D

V četrtek zvečer so se v ljubljanskem BoF-u ob izdaji svoje zgoščenke Katere barve je tvoj dan? v živo predstavili Dan D, novomeški rockerji, ki jim je uspelo zbrati zavidljivih 1200 ljudi. Osnovna postava skupine je bila obogatena z dvema spremljevalnima vokaloma, percussionistom in nekaj zanimivimi gosti.

Začeli so nepričakovano udarno, s svojo morda najbolj znano skladbo Ko hodiš nad oblaki, nato pa so nadaljevali s spletom novih in starejših skladb s prejšnjih dveh plošč. Treba je priznati, da skladbe v živo zvenijo mnogo boljše kot na plošči, saj so izvedbe bolj udarne in energične, še vedno pa manjka tista pika na i.

Največje presenečenje so zagotovo pripravili, ko so na oder povabili Polono Kasal, ki je s skupino sodelovala v skladbi Roke, kjer je kot pevka sicer podpisana Nina.

Tisti, ki ste v slovenski glasbeni sceni nekoliko bolje podkovani in vam tudi zakulisja niso tuja, že veste, koliko je ura. Občinstvo je bilo navdušeno na glasbo, bolj pozorni poslušalci pa smo opazili, da skupina v skladbah ne pokaže vsega, saj manjka nekaj več udarnosti pri refrenih, morda kakšen bolj odločen solo, saj starejše skladbe v živo delujejo veliko bolje.

No, piko na i so postavili z zanimivo priredbo Help!, med občinstvom pa smo opazili tudi člane Siddharte, Šank Rock, Guštija, Marijana Novino, Alyo, Davorja Klariča in Gašperja Peršla ter še mnoge druge.

In da ne bo vse skupaj izzvenelo kot popolna kritika, saj Dan D še vedno smatram za zelo dober rock band - do zadnjega kotička so napolnili BoF!

OBVESTILO ZA MEDIJSKE HIŠE / NOVINARJE / VSE OSTALE
Tiste medijske hiše oz novinarji, ki "nevede" in brez dovoljenja objavljajo fotke z ŽVPL-a v drugih medijih: tisti (c) je "copyright" - in ne "the right to copy" - če hočete fotke obiščite spletno stran dobavitelja em3r10.com oz., jim pošljite e-pošto in se dogovorite za objavo.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Brutal... - thumbnail

Brutal...