v rubriki dogodki:
.. / / / 13.09.2009 18:24

Ritem mladosti 2009 v znamenju September

Ljubljansko nakupovalno središče BTC City je v petek zaživelo v ritmih mladosti, alkohola in glasbe. Prireditev Ritem mladosti je v petek, 11. septembra, na parkirišče pred ljubljanskim Kolosejem privabila zabave željno množico, ki se je ob slovenskih in tujih glasbenih izvajalcih zibala malce čez polnoč, najbolj vztrajni pa so obiskali še zabavo po zabavi v klubu InBox.

Že ob prihodu je bilo moč začutiti pozitivno energijo med najstniki, ki so »švercali« alkohol mimo varnostnikov, z odra pa je obiskovalce pozdravljal vsem znani poletni bend. Pred odrom se je gnetla mladež, v VIP prostoru pa je bilo največ zanimanja moč zaznati pred stojnico z brezplačno hrano in pijačo.

Ob prihodu so množico zabavali Kingstoni z vsem znanimi komadi in mladež, pa tudi marsikaterega starejšega občana, ki je "pomotoma" zašel na prireditev in na skrivaj odpiral usta ter tapkal z nogo, spravili v dobro voljo.

Sledil je nastop Petre Slapar, katere stasa ni moč zanikati, glas pa je žal, kar je tudi sama priznala, izgubila tik pred nastopom. Po parih komadih so jo na odru zamenjali Zablujenci in zabava se je razvnela. Mladež pred odrom je zaživela, skakali so in vpili na ves glas, z odra pa je odmevalo nažiganje kitare in bobnov.

Po nastopu Soulfingersov je na oder prikorakala energična Alya z bendom in svojo energijo prenesla tudi na zbrane, ki so peli njene komade in uživali ob nastopu polnem svetlobnih efektov. Sledil je umirjeni Petar Grašo, nastop katerega je požegnal sam župan Zoran Janković, ki je ob priložnosti pozdravil vse zbrane. Sledil je nastop večera – September.

Pred odrom smo vsi iskali najboljšo lokacijo za dokumentiranje prvega nastopa te švedske zvezdnice. Ugasnile so se luči, na oder sta prikorakali dve dekleti in začeli plesati in naposled smo le dočakali Petro Marklund (September), ki je po prvi skladbi, na začudenje vseh, množico nagovorila po slovensko

Odpela je nekaj najbolj znanih pesmi, po končanem nastopu pa so ji organizatorji pripravili še presenečenje za njen 25. rojstni dan. Glasbeno tišino je prekinil Vlado Kreslin, množica je oživela in prepevala skupaj z njim. Sledila sta mu Murat&Jose in zaključek prireditve.

Na zabavo po zabavi so odšli le najbolj vztrajni, ki so želeli noč izkoristiti do konca. Starejši obiskovalci so se ob gledanju mladine, ki je krilila z rokami, se vrtela na mestu in vpila, da je človek, ki vrti glasbo njihov bog, spraševali, če so zgrešili planet. Tako so se nekateri ob debati, drugi pa ob nekakšnem sakralnem ritualu zabavali do zgodnjih jutranjih ur.

Andrej Trček - avatar

Andrej Trček

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 27.07.2009 na ŽVPL-u skupaj objavil 9 člankov.

Ritem mladosti 2009 - thumbnail

Ritem mladosti 2009

Foto: Andrej Trček