v rubriki dogodki:
.. / / / 07.07.2011 16:12

Rock Otočec 2011: nedelja v 88 slikah

Od sobote utrujene žurerje je v nedeljo prebudilo sonce. Pestro dopoldansko in popoldansko dogajanje na Rock Otočcu je zamotilo še tako utrujene obiskovalce. Nasmejali so se lahko ob Stand up nastopih, odigrali namizni nogomet, skakali na trampolinu, igrali poker, se hladili in plavali v reki Krki in se predaljali blatnim užitkom.
Popoldan so izbrali tudi miss mokre majčke, blata željni obiskovalci pa so se pomerili v igrah v blatu.

Glasbeni oder je v nedeljo zaživel ob 18h. Nastopili so Nitrox, Stara šula, Radio Aktiv, K Sound XXX in Rated R.

Adam ob zahajajočem soncu

Sonce je počasi začelo zahajati, oder pa je zavzela slovenska skupina Adam. Štirje odlični glasbeniki so v svojem dokaj kratkem nastopu odigrali pesmi kot so Modrost, Otroci brzine in Novi svet, za katerega so pred kratkim posneli videospot. Njihov nastop je bil, kot smo pri njih že navajeni, energičen in brezhibno odigran.

S.A.R.S. navdušili

Naslednja je na oder stopila osemčlanska glasbena skupina iz Beograda, ki se je poimenovala Sveže amputirana ruka Satrianija ali krajše S.A.R.S.. Obiskovalce so navdušili z edinstveno kombinacijo različnih glasbenih zvrsti z elementi tradicionalnega srbskega folka. V skoraj eno uro dolgem nastopu so dobro razvneli in ogreli še tako zvestega rockerja.

Na oder je stopila še ena slovenska skupina The Toronto Drug Bust, ki pa je bila za večino obiskovalcev neznana. Fantje so tokrat nastopili brez finskega klaviaturista in kljub vsemu pokazali odličen nastop.

Energični The Subways neverjetno energični

Letošnji festival je zaključila rock skupina iz Velike Britanije The Subways. S svojim neverjetno energičnim in dovršenim nastopom so navdušili prav vsakega obiskovalca.

Kitarist Billy Lunn in simpatična blondinka Charlotte Cooper sta med nastopom divje plesala, skakala in tekla po odru. Billy je med nastopom stopil iz odra in se vrgel med navdušeno publiko, ki ga je nekaj minut nosila po rokah.

Med celotnim nastopom so nadvse veliko komunicirali s publiko, po končanem nastopu pa so zabavo nadaljevali pod šotorom, kjer so skupaj z obiskovalci peli in plesali do zgodnjih jutranjih ur. Skupina je bila res pozitivno presenečenje.

Trodnevno rajanje se je končalo, ostali bodo lepi spomini in odlične pesmi v ušesih.

Borut Marinko - avatar

Borut Marinko

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 09.10.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 220 člankov.

The Subways na festivalu Rock Otočec 2011 - thumbnail

The Subways na festivalu Rock Otočec 2011

Foto: Damjan Cilenšek / Vini