v rubriki dogodki:
.. / / / 30.05.2004

Izštekano odštekani D.D.V.

D.D.V. so mlad melodični punk trio iz Grosupelj, ki jih je Jure Longyka na moje veliko presenečnje povabil v oddajo Izštekani, vendar so s svojim živim in živahnim nastopom dokazali, da so si povabilo zaslužili. Hkrati pa so na laž postavili tudi mnoge trditve Mikija Šarca...

Slednji je potem, ko so D.D.V. prek medijev opozorili na izkoriščanje s strani svojega (zdaj že bivšega) managerja in lastnika založbe, kjer so izdali svoj prvenec Davek na dodatne vibracije, skušal ravno tako prek medijev spremeniti potek zgodbe. Da so za vse krivi mladi glasbeniki, ki niti igrat niso znali in da so morali vse odigrati najeti glasbeniki in podobno.

No, basist Grega Lužar je pokazal, da je v punku, kjer je predvsem pomemben ritem, še kako dober basist in da obvlada vse štiri strune (ki jih večino govorjenja skrbno gladil), zelo je presenetil tudi bobnar Matej Rački, ki je na bobne igral zares sijajno, obenem pa je še pel in tudi vodja Matjaž Živkovič (igranja kitare ga je sicer učil Martin Strel!) se je izkazal kot odličen kitarist, za punk zelo dober pevec in predvsem izredno karizmatična figura na odru.

V Izštekanih so D.D.V odigrali celotno ploščo Davek na dodatne vibracije, povedali nekaj o svoji zgodovini (na začetku so na koncertih izvajali tudi po štirideset pesmi Ramonesov) in svojih vzornikih (Ramonesov najbrž ni treba znova omeniti?), med katerimi so tudi Niet, Pankrti, Hladno pivo, KUD Idijoti, Partibrejkers in tudi The Drinkers (Matjaž je po novem tudi njihov kitarist).

In če njihove avtorske skladbe, ki jih vsi najbrž dobro poznate, pustimo ob strani in omenimo nekaj posladkov - že v začetku recimo eksplozivno The KKK took my baby away z odličnimi bobni, pa Kreni prema meni, ki smo jo spremenili v zelo iskren punk in je kitaro vihtel kar sam Robi Likar (The Drinkers).

Eden vrhuncev večera je bila zagotovo punk izvedba Amazing grace, kjer se je skupini s saksofonom pridružil Jaka Janežič oziroma Jake The Snake, ki je sodeloval tudi pri snemanju plošče. Odigrali so tudi punk verzijo Gorske rože botra slovenskega punka Andreja Šifrerja, pa zanimivo punk izvedbo Wonderful world z odličnimi back vokali (gosta Omar ? nekdaj Kareem in Pero ? Hausarest).

In za zaključek? HC verzijo She's so lucky Britney "Spam" Spears, ki je kmalu po silovitem uvodu prešla v All the small things. In potem vse tiho je bilo... po bučnih aplavzih in smehu, saj je bil večer res poln zabave. Tisti, ki ste poslušali, veste!

Tisti, ki ste nastop oziroma poslušanje D.D.V. v Izštekanih zamudili, imate naslednjo priložnost 29. maja, ko bodo v ljubljanskem Ortu igrali skupaj s hrvaškimi Gabba Gabba na Tribute to Ramones večeru. Pridite in ne bo vam žal!

Foto (c) Helena Mak

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

DDV - thumbnail

DDV