v rubriki dogodki:
.. / / / 05.07.2011 16:20

Rock Otočec 2011: petkov večer v 64 slikah

Tradicionalni glasbeni festival Rock Otočec je tudi letos potekal na prečudoviti jasi ob reki Krki. V treh dneh se je na dveh odrih zvrstilo preko 50 glasbenih skupin, dogodka pa naj bi se udeležilo okrog 15.000 obiskovalcev.

Vrata v rockerski raj so se odprla v petek ob 16h. Že na vhodu se je vila dolga vrsta, tako da so nekateri nestrpno čakali (tudi več kot 30 minut), da so lahko vstopili. Začele so se priprave oziroma za nekatere podvig postavljanja šotorov. Med delom so si žejo gasili s hladnim pivom, ki je vse tri dni tekel v potokih.

Glasbeni program se je pričel okrog 18.30 ure, ko so na oder kot prva skupina stopili Strangers. Sledile so skupine Arhibald Arhibaldovich, Strangled Mute, Eskobars in Versus.

Elvis Jackson priklicali dež

Obiskovalci so se pridno začeli nabirati pred glavnim odrom, ko jih je, ravno ko so na oder stopili divji Elvis Jackson, presenetil dež. Kljub hladnemu večeru in premočenim oblačilom, so vztrajali, prepevali in plesali. Elvis Jackson tudi tokrat niso razočarali in so premočene obiskovalce razgreli s svojim uro in pol dolgim nastopom.

Guano Apes kljub dežju navdušili

Sledile so zvezde letošnjega Rock Otočca, Guano Apes, ki so se uspešno vrnili na glasbene odre leta 2009. Kljub močnemu nalivu med njihovim nastopom, je množica prepevala nepozabne hite, kot so Oh what a night, You can’t stop me, Open your eyes, Big in Japan ...

Predstavili so tudi nekaj njihovih ‘manj divjih’ pesmi iz novega albuma Bel Air, ki je izšel aprila letos. Za konec njihovega uro in pol dolgega nastopa, so zabave željni množici postregli z njihovim legendarnim hitom Lords of the boards.

Basist Stefan Ude je presenetil s svojim nadvse energičnim nastopom, med katerim je splezal celo na eno izmed nekaj metrov visokih črk (APES), ki so jih imeli postavljene na odru.

Sandra Nasić je s svojim nastopom nekajkrat razočarala, saj smo bili v preteklosti od nje deležni več energije na odru in boljši vokal pri nekaterih pesmih. Sandra je med nastopom omenila, da je ob njihovem zadnjem nastopu v Sloveniji ravno tako deževalo. Očitno imajo srečo z vremenom pri nas.

Cover Lover - s priredbami po dežju

Dež se je umiril in oder je zavzela slovenska skupina Cover Lover, ki jo sestavljajo uspešni slovenski glasbeniki. Glasbe željna množica pod odrom je prepevala priredbe hitov različnih izvajalcev, med drugim tudi Lady Gaga, U2, Rasmus, Beastie Boys in Lenny Kravitza. Za odlično izvedbo priredb je vsekakor najbolj zaslužen Simon Vadnjal, ki je navdušil s svojim izjemnim vokalom.

Prvi dan v raju se je končal blatno, mokro in glasbeno potešeno.

Borut Marinko - avatar

Borut Marinko

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 09.10.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 220 člankov.

Guano Apes kljub dežju navdušili na Rock Otočcu 2011 - thumbnail

Guano Apes kljub dežju navdušili na Rock Otočcu 2011

Foto: Damjan Cilenšek / Vini