v rubriki dogodki:
.. / / / 12.08.2004

Sardinasova doza bluesa v Bluesiani

V sredo, 11.8. se je zgodil še en odličen blues koncert in sicer v blues lokalu Bluesiana Bar v Vrbi (Velden) ob avstrijskem Vrbskem jezeru. Eric Sardinas, ki vse pogosteje kroži po naših krajih in soseščini je v skoraj dve in pol urnem nastopu dvignil temperaturo do vrelišča.

Oblečen v svoja strupena odrska oblačila in oborožen z dvema "dobro kitarama", ki sta po videzu sodeč pretrpeli veliko in spustili prenekatero solzo, ter ?feršterkerjem Rivera? odprtim skoraj do konca, je s svojim basistom Paul Lorangerjem in bobnarjem Mike Dupkejem, zbranim postregel z obsežnim izborom skladb s svojih treh albumov Threat Me Right, Devil's Train in Black Pearls ter seveda tudi nekaterimi blues klasikami, ki jih na njegovih albumih ni slišati, na primer fenomenalno verzijo Bullfrog Blues in pa Who's Gonna Be Your Sweet Man When I'm Gone.

Bar je bil natrpan do konca, kar pomeni približno 150 ljudi, morda malenkost več. Band je igral v dveh rundah, med katerima je bila dvajset minut dolga pavza, namenjena, kot je dejal Sardinas, jointu in pivu.

Sardinas je med večinoma hitrimi, energičnimi in dolgimi izvedbami blues štiklov izvajal vragolije na slide kitari, kot smo vajeni, torej s steklenico piva (in njeno vsebino...), manjkal ni seveda niti sprehod med publiko, le čarovnije z ognjem smo tokrat pogrešali, kar je morda bilo celo bolje in predvsem varneje, saj je bilo ozračje že tako ali tako dovolj eksplozivno...

Eric, ki živi za blues, in pravzaprav večino svojega časa prebije na turnejah ter koncertira praktično vsak dan.

Naj za blues fene še omenimo, da v petek, 13.8.2004 Sardinas z bendom prihaja v Dutovlje na tamkajšnji glasbeni festival ob prazniku pršuta in terana, torej.....pršut, teran & blues party!

Respect tradition...!

Jure Plahutnik

Foto (c) Miro Majcen

Miro Majcen - avatar

Miro Majcen

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 04.06.2004 na ŽVPL-u skupaj objavil 35 člankov.

Eric Sardinas - thumbnail

Eric Sardinas