v rubriki dogodki:
.. / / / 26.08.2004

Uradna predstavitev Enigme

Tinkara Kovač je svoj novi "side project" Enigma predstavila že pred tremi tedni v Vidmu, vendar je bila takrat velika večina naše ekipe na dopustu, zato v torek, 24.8. nismo zamudili priložnosti in smo odšli na slovensko predstavitev Enigme v Koper.

Kar lepo število se nas je zbralo v atriju RTV Koper in odpiral se nam je zanimiv pogled na nenavadni, živopisani stekleni hodnik, v katerem je med snemanjem plošče O-Range nastala skladba Oranžen dan.

Tinkara je imela ob sebi kar nekaj zanimivih gostov - podpresednika regije Furlanija-Julijska Krajina, dirigenta in aranžerja Valterja Sivilottija, slikarko Luiso Tomasetig in seveda tudi producenta Andreo F. Manjkal je Alberto Zeppieri, ki je obtičal na letališču v Jamajki in je v opravičilo poslal elektronsko sporočilo.

Vsak od gostov, seveda tudi Tinkara, so nam zaupali svoje videnje nastajanja Enigme (ime je plošča dobila po nemški napravi za kodiranje iz 2. svetovne vojne), saj gre za zanimiv spoj slovenskega in furlanskega jezika, hkrati pa je Tinkarina glasba iz rocka postala bolj orkestralna in v času podiranja meja, združevanja narodov in kvazi glasbenih izumov je tak projekt za vse, tudi za poslušalce, seveda več kot dobrodošel.

Treba je omeniti še eno zanimivost ? izid plošče Enigma je podprlo tudi naše ministrstvo za kulturo in tako lahko vse knjižnice, glasbene šole in druge kulturne ustanove na založbi Dallas dobijo brezplačen izvod in mu seveda prisluhnejo ter glasbene užitke delijo z drugimi.

No, v nadaljevanju večera je tudi za nas prišel čas glasbenih užitkov, saj se je Tinkara predstavila v nekoliko okrepljeni akustični različici, saj je bil poleg standardnih Danijela Matiča in Ročka prisoten tudi bobnar Ivo Rimc in pa gost večera ? Peter Dekleva.

Kaj so igrali in kako so igrali (namig ? vredno je ogleda) si boste lahko ogledali v četrtek, 9.9. na TV Koper Capodistria ob 22.45 ali pa v nedeljo, 19.9. na TV Slovenija ob 15.30, ko bo predvajan tako koncert kot tudi krajši intervju s Tinkaro Kovač.

Foto (c) Helena Mak

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

aQusticni vecer - thumbnail

aQusticni vecer