v rubriki dogodki:
.. / / / 12.09.2004

Skupina Hiša je nastopila v Železnikih

Koncerti trboveljskega kvarteta Hiša so izredno redki - poleg tradicionalnega decembrskega koncerta v njihovih Trbovljah jih je moč videti le še nekajkrat letno in v petek, 10.9. se je ponudila možnost za ogled njihovega nastopa v Železnikih, kot del prireditve Slovo poletju.

Andrej Guček (vokal, kitara, orglice, pianino) in Iztok Pepelnjak (bobni, vokal) ta čas sicer nastopata tudi z zasedbo Bluesteam, ki je pred dnevi dvakrat nastopila na ljubljanskem Pločniku in s svojo energično vizijo blues skladb navdušila sicer redke prisotne, seveda pa sta zvesta tudi svoji matični skupini Hiša, kjer poleg njiju igrata še Vili Guček (bas kitara in vokal) in Martin Koncilja (ritem kitara, vokal).

Hiša se je tudi v Železnikih predstavila maloštevilnemu občinstvu, ki pa je bilo tam zbrano iz enega samega razloga - uživati v tokrat izključno avtorski glasbi Hiše, ki se je kot vedno potrudila, občinstvo pa jih je temu primerno nagrajevalo z aplavzi, tako da je bilo vzdušje primerljivo s polno dvorano.

V treh sklopih (prvem povsem akustičnem in vokalno izredno bogatem, drugem običajnem in tretjem mnogo bolj električnem) so predstavili več kot dvajset skladb z vseh njihovih petih avtorskih plošč in na ta način tudi napovedali izid plošče HIŠA Trenutki 1992 ? 2002, ki jo lahko na policah pričakujemo nekje decembra. Če pa boste imeli priložnost skupino še pred decembrom kje videti in seveda slišati v živo, pa te priložnosti nikar ne izpustite iz rok!

Foto ? Matic Slapšak

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

V rokah Telecaster - thumbnail

V rokah Telecaster