v rubriki dogodki:
.. / / / 21.04.2005

Večer francoskega elektro housa, rocka in acida v K4

V soboto, 9. aprila so v klubu K4 ponovno gostovali mojstri francoske elektro scene. Večer je zaznamovalo predvsem mešanje ritmov, ko so se med trše zvoke hausa mešali rock, funk in celo disco stili. Mnogi smo tako sitezo zvokov doživeli prvič in smo bili zelo pozitivno presenečeni.

Resnici na ljubo je bilo okoli pol enih zjutraj v "štirki" bolj malo ljudi. Morda je bilo krivo res klavrno vreme, saj je lilo kot iz škafa - kdo bi vedel? Ko je že kazalo, da bo večer izzvenel v prazno, pa se je začelo v garderobo zgrinjati čedalje več ljudi. V dobri urici je bila garderoba zapolnjena, plesišči pa malo bolj "nagužvani". Žur se je razmahnil.

Na velikem flooru sta dominirala DJ Boozig in skratcher DJ Need, njima pa sta sledila Der Dulash in Knez. Mešanje različnih stilov glasbe je bila zelo močna antiteza doslej slišanim nonstop "hard" ritmom tako v K4 kot tudi drugje. Poslušanje teh miksov pa je bila uživancija posebne vrste, ki so jo žurerji in žurerke zelo lepo sprejeli. Tudi na drugem plesišču, t.i. "funk areni" so Udo Brenner, Jambreaker in Prime z svojimi miksi uspešno držali čedalje bolj številno množico v žurerskem vzdušju. Zadeva se je "držala" tja nekje do pete ure zjutraj, ko je ljudstvo počasi začelo odhajati v (še vedno deževno) jutro.

Cena vstopnice je bila kot vedno zelo nizka, kar je bil in vedno bo velik plus, prav tako tot tudi zmerne cene pijače. Tudi DJ set na velikem plesišču je zopet roma za kaka dva metra nazaj, tako da je bilo za plesalce še več prostora. Teh je bilo okoli druge ure zjutraj okoli 200 in nekatere smo povprašali, kaj si mislijo o vsem skupaj. Urša iz Viča meni, da je "ful špon", Vlado in neimenovane republike nam je zaupal: "Dobro, nije loše".

Neimenovanem osebku je bil "muzika ful všeč, še najbolj pa skratchanje v živo". Duška iz Ljubljane je bila prvič v K4 in je odnesla blazno pozitiven vtis, za Saro iz Ljubljane pa je tudi bilo "vse kul". Edino Eva se je malo pritoževala, da "ni bilo zraka, drgač pa ful dobr".

Gregor Logar - avatar

Gregor Logar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 19.09.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 33 člankov.

V troje je lepse - thumbnail

V troje je lepse