v rubriki dogodki:
.. / / / 23.07.2011 08:00

ŠVIC že devetič v 89 slikah

Letos se je že devetič odvijal festival ŠVIC, kar je krajše za Študentski vikend inteligence in cvička. Kot vsako leto do sedaj, so tudi letos organizatorji pripravili pester dnevni, športni in seveda glasbeni program.

Športniki so se lahko pomerili v malem nogometu, košarki in odbojki. Nagrade so bile fantastične in so k tekmovanju sigurno pritegnile marsikaterega ne športnika. Agencija Jupiter je tako podelila kar nekaj poletnih razvajanj na Krfu in Pagu.

Da pa žurerjem čez dan ni bilo dolgčas, so se lahko igrali družabne igre, si dali porisati svoje telo, se nasmejali stand-up komikom in si polepšali svoje frizurce.

Zvečer pa kot se za tak festival spodobi, nastopi glasbenih skupin. V petek so se ušesa napolnila ob zvokih skupin Spim do treh, The Closhers, Adam, Parni Valjak Tribute, DMP, Soulfingers, Pero Lovšin in Zaka pa ne. V soboto pa so obiskovalci lahko prisluhnili skupinam D'neeb, Sin Story, Tabu, Mi2, Happy Ol' McWeasel in Mladi godci.

V petek zvečer je prva je na odru nastopila skupina The Closhers. Pevec je s svojo zabavno komunikacijo in sproščenostjo k odru privabil nekaj poslušalcev, katerim je kasneje razdelil tudi CD-je.

Kljub temu, da med nastopom skupine Adam še ni bilo ravno veliko poslušalcev, so fantje svoj nastop izpeljali odlično. Njihov energičen in obenem sproščen nastop vedno znova očara.

Skupina Parni Valjak Tribute, preigrava znane pesmi hrvaške skupine Parni Valjak. Med njihovim nastopom so obiskovalci prepevali znane refrene in poplesavali v rokerskih ritmih. Odlično zaigrane pesmi je na žalost spremljal nekoliko slabši moški vokal in še malo bolj slab ženski vokal.

Med nastopom skupine DMP se je pri odru zbrala že množica poslušalcev. Nekateri so preprevali, drugi pa le opazovali njigov dokaj razgiban nastop. Kitarist Peter Dekleva, ki je pred tem nastopil tudi s skupino Adam, je ponovno pokazal vso svojo energijo in perfektno kitarsko znanje. Zaigrali so nekaj njihovih znanih hitov, vendar je Alan Vitezič pel dokaj nerazumljivo.

Ko je na oder prišla 10 članska hrvaška skupina Soul Fingers, je oder postal kar malo majhen. Ponudili so nam vrhunsko zaigrane predelave znanih komadov in prav tako vrhunski performance. Dva moška vokala in en ženski so pesmi naredili vokalno polne, njihova energija, skakanje po odru in kostumi so bili le še pika na i.

Legenda slovenske glasbene scene Pero Lovšin je nastopil z mlado zasedbo odličnih glasbenikov. Energična kitarista sta poživela celoten nastop, skupaj s Perotom pa so preprevali skoraj vsi poslušalci, saj so njegove pesmi vsem dobro znane.

Petkov večer je bil končan in z njim moj obisk ŠVIC-a, saj sem poleg piva pogrešal kakšno rožo - in sem se v soboto odpravil na Pivo in cvetje!

Borut Marinko - avatar

Borut Marinko

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 09.10.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 220 člankov.

ŠVIC že devetič poskrbel za inteligenco in cviček - thumbnail

ŠVIC že devetič poskrbel za inteligenco in cviček

Foto: Damjan Cilenšek / Vini