v rubriki dogodki:
.. / / / 13.03.2001

Tinkara v Gallusovi dvorani

Tinkara izmed slovenskih glasbenikov prva, ki je prekinila koncertno serijo Kreslina in Predina. Pred skoraj polno Gallusovo dvorano je ob pomoči odličnih glasbenikov iz njenega novega benda predstavila svoj novi album Na robu kroga.

Koncert so uspešno začinili še gostje Neno Belan, Šavrinske pupe in ragaconi in nazadnje Bojan Cvetrežnik, ki je skupaj z Danijelom Černetom predstavil štiklc benda Terra Folk in zaradi svojih akrobacij na, okoli, pred in za violino (glej fotke) požel huronski aplavz. Mene so organizatorji skoraj vrgli ven, ker nisem in nisem hotel nehat slikat (čeprav brez fleša), zato pa je foto-reportaža bolj popolna, kot če bi slikal samo prve tri "komade" (organizatorjem pa se za kršitev iz srca opravičujem).

Povedati je treba še, da je novi spremljevalni bend v sestavi Matej Mršnik (kitara), Rok Lopatič (klaviature), Anže Langus (bas) in Boštjan Gradišek z razširjeno ekipo pokazal odlično izvedbo Tinkarinih novih in starih pesmi in da so zagotovo ena najbolj kakovostnih zasedb v naši deželi ta hip! Skratka: odličen sobotni koncert in uspeh Tinkare, a vseeno mi je dvomiti o tem, da je/bo Gallusova dvorana pravo mesto za rockerske koncerte, kar naj bi sobotni bil. P.S. Mestu Ljubljana: hočemo rock dvorano, kjer se lahko pleše (še bolj noro in še bolj na poskok) !!!

Foto: Davorin Pavlica

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Tinkara v rdečem - thumbnail

Tinkara v rdečem