v rubriki dogodki:
.. / / / 26.10.2004

Edo Maajka napolnil BoF

Kaj preostane glasbeniku, ki v (skoraj) domači državi napolni dvorani za osem tisoč ljudi? Seveda, nekaj podobnega si želi ponoviti tudi v tujini! Edo Maajka je v začetku meseca napolnil zagrebški Dom sportova in uspešnice z albumov Slušaj mater in No sikiriki je želel predstaviti čimvečjemu številu poslušalcev in oboževalcev tudi v Sloveniji...

In tako se je zgodil veliki koncert Eda Maajke v Sloveniji, tudi na njegovo veliko presenečenje pa se koncert ni zgodil, recimo v Hali Tivoli, ampak v prodajalni. Dobro, BoF je že nekajkrat prepričal kot zanimivo prizorišče za koncerte, v primeru Eda Maajke pa se je znova izkazal za morda malce premajhno, saj se v petek v BoFu ni dalo normalno dihati!

No, če smo že pri dihanju, potem lahko zapišem, da je občinstvo dihalo skupaj z Edom, ki je presenetil s spremljevalno skupino Leksaurini - bas, kitara, bobni in klaviature, pa seveda še dodaten vokal MC Frenkieja. Pohvale in spoštovanje so na mestu.

Številne šale in dovtipi, komentarji aktualnega političnega dogajanja v obeh državah in seveda skladbe z obeh plošč ? Slušaj mater in No sikiriki, ob tem pa je tudi Frenkie postregel z nekaj avtorskimi skladbami, ki naj bi ravno tako v kratkem izšle na prvencu.

Skratka, odlično vzdušje, nekaj preveč opitih mladostnikov, veliko takšnih, ki so morali biti tam, pa si tega niso želeli, prisotnih je bilo ogromno domačih hip-hop ustvarjalcev in seveda armada oboževalcev Eda Maajke, ki so se lahko prepričali, da so njegove kvalitete nesporne, vsa priznanja pa zaslužena.

Foto (c) Matic Slapšak

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Nasmejani Edo - thumbnail

Nasmejani Edo