v rubriki dogodki:
.. / / / 06.10.2003

Vroči sever v Ambasadi Gavioli

Rahlo z zamudo, a vseeno ... Od sobotnega večera (20.9.) s pričetkom ob 11.uri in do nedeljske poldruge ure zjutraj sta napetost in stopnjevanje naraščala. Razgreta telesa so se mešala med svetlobnimi snopi luči in užitkov. S prvim taktom z novega albuma se je temačna svetloba napolnila z novo barvo, ki je žarela v tonu zadoščenja.

Muzika iz oddaljenih krajev Severa (Reykjavik o.p.) se je zdela tako blizu kot ljubezen. Sam naslov je nastal iz ljubezni in veliko pred glasbo. Izviri, termalne vode, gejziri, narava narave same in narava tamkajšnih ljudi so bili navdih bogov ljubezni,ki so prevzeli Nicka Warrena. Na Reykjavik je tako Warren, član in soustanovitelj založbe Global Underground, nizal zvoke, ki so preplaviti tudi sobotni večer v Ambasadi užitkov na Obali.

Fuzija zvokov in užitkov se je dvigala in spuščala v neenakomernih ritmih in intervalih. Umeščanje prepoznavnih zvokov novega albuma nas je vedno znova dvigalo še višje in kar znaten del vročičene noči ni šlo do konca. Znova in znova. Ko je zadelo je zadelo jasno, močno in vse hkrati.

S hitoma, ki ju mnogi enačijo kar z artistom. In le-ta se je poslovil prav z enim izmed. Vsi zvoki in ritmi vmes in prej, vključno z Depeche Mode, pa so le dopolnili tisto težko pričakovano. Večer se je zlil v jutro in glasba je ostala čar večera in spomin na zgoščenki, ki jo je podpisal sam veliki umetnik, Nick Warren.

Preživeti trenutek popolnosti je neponovljiv, zato si za nadomestnega zamujenemu kupite zadnji CD, poglejte pod "R", Reykjavik, in ga podoživljajte v nedogled.

Foto (c) i99ycam.com

AG: Nick Warren - thumbnail

AG: Nick Warren