v rubriki dogodki:
.. / / / 14.08.2012 20:49

Zadnji dan festivala Sziget

Pestro nedeljsko dogajanje so ob 15.00 otvorili The Subways, ki so nekoliko nepričakovano glede na zgodnjo uro dodobra napolnili prostor pred glavnim odrom. Odličen nastop angleških rokerjev je vokalist popestril z veliko mero interakcije z občinstvom, vsem domačim obiskovalcem se je posebno prikupil, ko je del komada "Rock and roll queen" odpel v madžarščini. Za zaključek se je med zadnjim komadom tradicionalno iz odra vrgel med množico, tokrat kar dva krat.

Sledil jim je škotski funky/soul/pop izvajalec Paolo Nutini, ki je z počasnejšimi, bolj umirjeni ritmi množico nekoliko ohladil, vse dokler ni odigal nekoliko prirejeno različico komada "Time to pretend" skupine MGMT, v tistem trenutku je množica eksplodirala.

Točno ob 18ih je na glavni oder stopila skupina, ki jo najbolj poznamo po hitu Dance with somebody, Mando diao. Dekleta v prvih vrstah so na trenutke z vreščanje in vzklikanjem celo preglasila petje Gustafa Noréna in Björna Dixgårda.

Po kratkem premoru so ob 19.45 nastapili LMFAO, z živahnim, pisanim nastopom z velikim številom plesalcev na odru, in morda za kanček preglasno elektro/rock glasbo. Med množico je bilo opaziti, kot kaže, obvezno potapljaško opremo ter napihljive blazine v obliki živali.

Na sporedu so bili njihovi komadi kot npr. "I'm in Miami Beach", ter drugih izvajalcev kot so " Gettin' over you" Davida Guette, "Sweet child of mine" Guns 'n' Roses, "Seven nation army" The White Stripes.

Nato, pa je sledil veliki finale letošnjega Sziget festivala vsaj kar se dogajanja na glavnem odru tiče, je postregel z najvrjetneje najbolje izpeljanim nastopom v preteklem tednu. Ameriški The Killers, so skoraj do zadnjega kotička napolnili prostor v okolici glavnega odra. Vrhunski nastop, ki ga je popestrila super vizualizacija na odru, laser show, za konec pa še mini ognjemet in konfeti.

Enkraten zaključek super tedna na Szigetu 2012, ki je postregel z nekaj res vrhunskimi nastopi je spet dokazal, da si zasluži nagrado za najboljši večji evropski festival. Pravtako pa so spodbudne številke letošnjega Szigeta. Kar 379 tisoč obiskovalcev iz 60-ih različnih držav, da bi se zabavali ob zvokih razih izvajalcev iz kar 43 držav.

Jani Ugrin - avatar

Jani Ugrin / janiugrin.com

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 10.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 38 člankov.

Sziget 2012 - thumbnail

Sziget 2012

Foto: Jani Ugrin / janiugrin.com