v rubriki dogodki:
.. / / / 09.10.2011 11:07

Jinx spet navdušili v Cvetličarni

Ob zaključku poletja se je 29. septembra zgodil še en dolgo pričakovan glasbeni dogodek. V Cvetličarni smo spet slišali hrvaško zasedbo Jinx!

Za tiste, ki s(m)o že bili na kakšnem njihovem koncertu, tokratni ni postregel z nobenim presežkom, je pa zadovoljil vsa pričakovanja. Po uri čakanja, je na zadimljen oder le prišla osem članska zasedba.

Na začetku koncerta je pevka Yaya tehniku, ki je spuščal meglo prijazno nakazala, da naj zmanjša zamegljevanje, ker to moti njen glas, ker pa to ni zaleglo, ga je šla kar osebno nakurit ... in megla se je polegla.

Kot vedno dobro razpoloženi, so začeli z nekaj komadi z najnovejše plošče, ki je izšla sicer že lansko leto, a je feni pri nas očitno še ne poznajo prav dobro, saj so le redki prepevali z njimi. Ko pa so na vrsto prišle pesmi kot so Tamo gdje je sve po mom, Ljeto, Smijem se, Na čemu si ti, Bye bye baby bye, Padobran in ostali popularni, je Cvetličarna veselo poplesavala in pela v en glas.

Po stari navadi je bila še posebej dobro in šaljivo razpoložena pihalna sekcija. Fantje so med koncertom tu in tam zapustili oder, pa se spet pojavili, vmes kaj pospravili po odru; tipčki imajo ves čas malo privat zabavo, človek se vmes vpraša na čemu so oni?, ampak igrajo pa kot urice.

Enako velja seveda za celo ekipo, ki deluje kot "dobro naoljena mašina". Z le eno majhno zmedo vmes, ko je imela pevka Yaya v mislih drug komad kot fantje. Profesionalka kot je, se je takoj znašla, stvar pa pospremila s sproščenim smehom. Večina gledalcev verjetno nesporazuma ni niti opazila.

S kitaristom Mosquitom sta postregla tudi s tremi dueti in treba je priznati, da mu od rok ne gre le kitara, pač pa tudi petje (od ust). Na tokratnem koncertu smo namreč pogrešali back vokalistko, a je to nalogo zelo dobro opravil Mosquito.

Yaya pa je itak razred zase. Ne samo po glasu, tudi po stasu. Ni sicer več rosno mlada, a babnica zgleda super. Morda rahlo "utrujena", pa kljub temu odlično. Vedno preseneti še s kakšno zanimivo opravo in tudi tokrat ni razočarala. Njen vokal pa je sploh čez vse, zaščitni znak Jinxov, ki vedno navduši.

Skratka, super koncert, ljudje so uživali in bend na koncu nagradili z bučnim aplavzom in glasnim vzklikanjem, oni pa nas z dvema bisoma. Želeli bi še kakšnega! Pa naslednjič ...

@majatutaja

Jinx v ljubljanski Cvetličarni - 29. septembra 2011 / foto: Katarina Gogala - thumbnail

Jinx v ljubljanski Cvetličarni - 29. septembra 2011 / foto: Katarina Gogala