v rubriki dogodki:
.. / / / 17.09.2009 18:37

10. FV festival v kinu Šiška

10. FV festival bo v soboto 19. septembra v ljubljanskem kinu Šiška gostil gostil zasedbe Heavy Trash, Bambi Molesters, Nero Burns in domače goste.

Tokrat bo vzdušje resnično praznično, saj v Slovenijo premierno prihaja mednarodno odmevni tandem Heavy Trash, ki ga sestavljata velika restavratorja in inovatorja sodobnega rock'n'rolla, Jon Spencer in Matt Verta-Ray, seveda ob spremljavi prekaljenih glasbenikov, ki jih zadnja leta zelo spretno izbirata za svoje koncertne in studijske podvige. Da pa bo dogodek popoln, se jim bojo na festivalu po dolgem času mirovanja pridružili še najboljši surferji daleč naokoli – The Bambi Molesters!

Jon Spencer je najprej s punk-trash in garažno rockovsko senzibilnostjo Pussy Galore razstavil rockovsko zgodovino, da bi se potem z Blues Explosion neizprosno vrnil k bluesovskim koreninam in jih oplemenitil v neizbrisljiv sodoben popularno glasbeni izraz. V svojih glasbenih popotovanjih je na plano priklical številna bolj in manj zveneča imena blues in soul zgodovine, kot so R.L. Burnside, Rufus Thomas, Andre Williams in drugi. Na ta način je sodobni blues rockovski ustvarjalnosti zadal neuničljiv pečat, pod katerim se zadnja leta skriva tudi rock'n'roll radoživost projekta Heavy Trash. Matt Verta-Ray je pod vplivom svojih staršev že v zgodnjih mladih letih vzljubil blues in rock'a'billy. Pozneje je rock'a'billy pretkano vpletel v ekspresivno izraznost odličnih Speedball Baby in ga skupaj s Spencerjem nadgradil v projektih Heavy Trash. Jubilej FV festivala bo tako obogaten s pravim sodobnim rock'n'rollom, ki ne skriva spoštovanja do bogate rock'n'roll zgodovine. Toda to še ni vse, kajti poleg Heavy Trash bodo nastopili tudi izjemni hrvaški surf rockerji Bamby Molesters. Prav gotovo ni potrebno posebej predstavljati njihove sočne surferske instrumentalne razigranosti, ki nas navdušuje že vrsto let. Njihov nastop bo še toliko bolj zanimiv, ker so posneli nov album, ki bo luč sveta občutil v mesecu novembru. Prav tako bosta razigrani večer začinili dve sveži domači rockovski zasedbi, vendar naj za enkrat ostaneta skrivnost.

Za FV

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat