v rubriki dogodki:
.. / / / 15.06.2001

20. Monster Mastership

30.06. - 01.07.2001, Dortmund, Nemčija Zgodba se začne leta 1982, ko se na parkirišču v Münstru zbere skupinica mladih. V organizaciji Titusa Dittmanna nastopi na skejtarskem tekmovanju, ki ga poimenuje Münster Monster Mastership. Prijave se pobirajo v starem kombiju, pogledat jih pride par gledalcev. Vseeno, rodi se legenda....

Tri leta kasneje se jim pridružijo evropski (Nicky Guerrero npr.), za njimi pa tudi ameriški kolegi, prvi med njimi legende Adrian Demain, Lance Mountain in Steve Caballero. Münster Monster Mastership postane svetovni event.

Leta 1988 se tekmovanje s parkirišča preseli v areno Münsterland. Pride več kot 100 tekmovalcev in 10.000 gledalcev, kar ga naredi za "the" tekmovanje na svetu. Že leto kasneje pa se številke povečajo še za dvakrat. Zato leta 1990 dobijo možnost nastopa le še profiji.

Od leta 1997 ima Monster Mastership naslov svetovnega skejtarskega prvenstva. Preselil se je v dortmundsko Westfalenhallen in izgubil "Münster" v nazivu. Prav tam bo potekal tudi letos, jubilejno že dvajsetič.

Na Monster Mastership redno prihajajo skejtarji iz več kot 25 držav: ZDA, Brazilije, Avstralije, Nove Zelandije, Kanade, Evrope in drugod. Zaznamovala so ga imena kot Tony Hawk, Jeff Kendall, Mike Frazier, Tony Magnusson, Mark Gonzales, Ed Templeton, Neal Hendriks, ...

Legenda se nadaljuje.

Letos so na tekmovanje povabljeni najboljši skejtarji sveta (med nastopajočimi lahko pričakujemo tudi našega Borisa Petkoviča) skupaj z legendami skejtanja. Poleg kvalifikacij, polfinal in final pred 10.000 fani bo sobotni večer popestril MTV Rocknight s headlinerji OPM, Reimzig, Feeder in Spooks, obeta pa se nam tudi "master kino" z video posnetki s prejšnjih Mastershipov.

Gremo torej vsi v Nemčiijo praznovat 20. obletnico Monster Mastershipa. Skate to have fun!

Tina H. Zakonjšek

Globe Worldchampionship - thumbnail

Globe Worldchampionship