v rubriki dogodki:
.. / / / 30.06.2004

5. Soča Reggae Riversplash tudi letos na stari lokaciji

Organizator je iz več razlogov skrbno in resno načrtoval selitev festivala na novo, večjo lokacijo. Priprave na festival in sama organizacija največjega reggae dogodka na naših tleh so že v teku.

Organizator se je po tehtnem premisleku odločil, da festival tudi letos, kljub vsemu, vseeno izpelje na stari lokaciji. Organizator je že uspel pridobiti soglasja za potrebno površino za parkiranje, obenem se bo povečalo prizorišče za glavni oder. Lokalna skupnost v Tolminu je pokazala veliko razumevanje do festivala. Festival torej v vsakem primeru bo!

Letošnji festival, ko praznujemo prvi mali jubilej (prvih 5 let obstoja), naj bi tudi privabil številčno množico ljubiteljev reggae glasbe in lepote narave, ki nam jo ponuja prizorišče na Sotočju. Festival je očitno svoj obstoj in poslanstvo dokončno potrdil ter tako postal stalna in tradicionalna etapa za vse, ki jim je reggae postal način življenja ali pa prisegajo na miroljubno druženje, ki se razvije v štirih dneh ob Soči. Kot vsako leto bodo tudi na letošnji 4-dnevni prireditvi prisotni reggae avtorji svetovnega formata, program pa bo tudi tokrat pester in kakovosten. Naša želja še naprej ostaja obiskovalcem predstaviti najrazličnejše reggae skupine iz celega sveta, obenem pa seveda vsem skupaj želimo tudi čimveč zabave ob Soči! Največja imena so letos jamajške roots reggae legende Culture, potomec reggae legende Boba Marleyja, najmlajši sin Julian Marley s skupino The Uprising, temperamentna brazilska roots reggae atrakcija Djambi, vzhajajoča zvezda raggamuffina Natural Blacka iz Jamajke, katerega tokrat spremljajo Artikal Crew iz Francije, B.R. Stylers bodo letos na odru gostili Princa Alla in nam predstavili novo, njihovo drugo izdajo (EP) z naslovom "Over this place", ki je nastala v sodelovanju z Madaski-jem (Africa United) in Jah Free-jem. Zanimiv bo nastop najbolj vsestranskega balkan boya Ramba Amadeusa, samo za priložnost preoblečenega v reggae projekt R.A.S.M.C. & Mutant dance, izvrstnih glasbenikov Fake Orchestra, preverjenih reggae Štajercev Siti Hlapci in vedno bolj popoluranih lokalnih ska veseljakov The Pokerheads, kateri za priložnost obljubljajo tudi več reggae godbe. Tudi sicer, kot vedno, Soča Reggae Riversplash predstavlja še zanimive zasedbe iz Belgije (HUMb), Argentine (Go Lem System), Bosne in Hercegovine (Dub Rebellion), Hrvaškem (Brain Hollidays), Nemčije (Headcornerstone), Francije (Dubians) in Italije (Dubital & Bomba Bomba).
Tako kot zadnji dve leti, bo tudi letos festival trajal štiri dni, in sicer od četrtka, 15. julija, do nedelje, 18. julija 2004.

Vstopnice:

Cena štiridnevne vstopnice za Soča reggae Riversplash 2004:
do 14. julija = 11.000 SIT (cca.38 Euro)
na prizorišču, 15. julija = 13.000 SIT (cca.55 Euro)
Cena trodnevne vstopnice = 10.000 SIT (cca. 42 Euro)
za četrtek, petek ali soboto = 4.000 SIT (cca.17 Euro)
za nedeljo = 3.000 SIT (cca.12 Euro)

Kampiranje je brezplačno!

Predprodaja:

Vstopnice lahko naročite na naši spletni strani www.vinylmaniarecords.si po pošti s plačilom ob povzetju. Predprodaja še vedno poteka tudi v naši ?strictly reggae? trgovini Reggaemania na Študentovski ulici 5 Ljubljani, e-mail: reggaemania@k2.net tel: 01/ 431 21 82 ter:Tolmin-Agencija Metulj, Ajdovščina- Hill, Brežice in Krško - Punkt, Kranj ? Aligator, Ljubljana ? Hard Rock, Nova Gorica ? Rock'n'Roll, Postojna ? Media M, Slovenske Konjice ? Trgovina Marjetica.
-Vikend paket? - trodnevne vstopnice in vstopnice za posamične dneve bo mogoče kupiti samo na prizorišču!!!

Poleg naših predprodajnih mest - kjer se bodo prodajale originalne vstopnice, se predprodaja s svojimi vstopnicami odvija še preko prodajne mreže Eventim v več državah: Slovenija: www.eventim.si, Hrvaška: www.eventim.hr ; Avstrija: www.oeticket.com ; Nemčija: www.eventim.de in Madžarska: www.tux.hu .

Kako do prizorišča:

Iz Ljubljane: z vlakom preko Jesenic, Bleda, Podbrda do Mosta na Soči, od koder vozi do Tolmina ? Kobarida avtobus.
Iz Obale, Krasa in Nove Gorice je avtobus do Tolmina ? Kobarida verjetno boljša rešitev kot vlak do Mosta na Soči. Ravno tako tudi iz Ljubljane vozi avtobus preko Vrhnike, Logatca in Idrije oziromaŠkofje Loke in Cerkna do Tolmina ? Kobarida. V primeru lepega vremena pa seveda lahko poskusite tudi s štopanjem.

Reggae bus:

Na relaciji Tolmin ? prizorišče festivala (Sotočje, motel Paradiso) bo redno preko dneva vozil tudi t.i. Reggae bus, ki se je dobro obnesel že na lanskoletnem reggae festivalu. Vozili se boste po zelo nizki in sprejemljivi ceni.

Obiskovalci lanskoletnega Soča Reggae Riversplasha so odšli s prizorišča večinoma zadovoljni, s strani medijev pa je bil ?reggae žur? v Tolminu ponovno najodmevnejši domači festival. Zatorej ? ne zamudite petega Riversplash festivala ? tudi letos na stari ?mistični? lokaciji na Sotočju!

GLAVNI ODER/MAIN STAGE:

Četrtek/Thursday, 15.7.2004:

BRAIN HOLIDAYS (Hrvaška) 19:00
SITI HLAPCI (Slovenija) 20:30
HEADCORNERSTONE (Nemčija) 22:00
CULTURE Feat. JOSEPH HILL (Jamajka) 24:00

Petek/Friday, 16.7.2004:

THE POKERHEADS (Slovenija) 19:00
HUMb (Belgija) 20:00
GO LEM SYSTEM (Argentina/Španija) 22:00
NATURAL BLACK (Jamajka) & ARTIKAL CREW (Francija) 24:00

Sobota/Saturday, 17.7.2004:

R.A.S.M.C. & MUTANT DANCE (Srbija in Črna Gora) 19:00
FAKE ORCHESTRA (Slovenija) 20:30
DJAMBI (Brazilija) 22:00
JULIAN MARLEY & THE UPRISING (Jamajka) 24:00

Nedelja/Sunday, 18.7.2004:

DUB REBELLION (Bosna in Hercegovina/Jamajka) 18:00
DUBITAL & BOMBA BOMBA (Italija) 19:00
DUBIANS (Francija) 21:00
B.R. STYLERS (Italija) & PRINCE ALLA (Jamajka) 23:00

SOUND SYSTEM STAGE:
(urnik na sound systemu bo v celoti bo potrjen in znan naknadno)
JAH FREE (V.Britanija), JAPHED SOUND SYSTEM (Nemčija), I-SHEN SOUND (Nemčija), PRINCE ALLA (Jamajka) & ASHER SELECTOR (Švica), KINGSTON SOUND (Hrvaška), BASS CULTURE (Hrvaška), DJ VEIN (Hrvaška) THAI STYLE & BLACK SHEEP SOUND (Avstrija), TRESSURE ISLE (Avstrija), DUBLAB (Italy), DJ WEE-DY (Slovenija), DJ DUBBUD (Slovenija), DUBTAFARI (Slovenija), KING'S GUARD SOUND (Slovenija), DUB SYSTEM (Slovenia), TOTAL DESTRUCTION (Slovenija), FAYABOMB (Belgija), COCO DUB & DJ REEDOO (Italija)...

Na kratko o letošnjih izjemnih izvajalcih pa v nekaj stavkih:

CULTURE - nedvomno ena najboljših roots reggae skupin vseh časov, ki deluje že od leta 1976, z legendarnim vokalistom Josephom Hillom!
Info: www.culturereggae.net

DJAMBI - brazilska roots reggae skupina je tako navdušila na lanskoletnem festivalu, da je bil njihov ponoven nastop neizogiben!
Info: www.djambi.com

JULIAN MARLEY & The Uprising - končno bo v Sloveniji nastopil tudi prvi potomec legendarnega "kralja reggae glasbe" Boba Marleya - pa čeprav najmlajši!
Info: www.julianmarley.com

DUBIANS - Odlična dub-reggae skupina iz Lilla, Francija!

R.A.S.M.C. & Mutant Dance - Kultni balkanski rapper Rambo Amadeus se bo potrudil, da bo svoje hite prvič predstavil v reggae verzijah!
Info: www.ramboamadeus.com

HEADCORNERSTONE - tipični predstavniki južno-bavarske reggae scene, ki so nam jo na dosedanjih festivalih že servirali I-Shen Rockers ter Dubios Neighbourhood.
Info: www.headcornerstone.de

GO LEM SYSTEM ? odična argentinsko-španska zasedba, ki s svojo ritmično pleasno godbo zelo spominja na Manu Chao. Brez dvoma eden izmed vrhuncev festivala.

Obfestivalske dejavnosti:
Da vam podnevi ne bo dolgčas, smo seveda tudi letos poskrbeli za obfestivalske dejavnosti. Dnevno festivalsko dogajanje bodo popestrili tolkalci, maserji, limonadarji, različne kreativne delavnice, za sprostitev vam pripravljamo yogo in jutranjo meditacijo, med obiskovalci pa se bo nenehno sprehajal par, ki nas bo zabaval s hoduljami, žongliranjem, ognjem, plesom in čarovniškimi triki. Posebna atrakcija na prizorišču bo letos skupina Ikena Africa (www.djembe.it), s pomočjo katere bomo pobliže spoznali tradicionalne afriške plese in glasbo. Reka Soča ponuja naravno in osvežujočo osvežitev, ob obali katere se bo preko vročega dneva zateklo prav gotovo precej obiskovalcev.

 - thumbnail