v rubriki dogodki:
.. / / / 15.03.2004

7. Tradicionalna Prekmurska gibanica v Mariboru

Jutri bo nastopil dan, ko se bo Prekmurje začelo gibati proti štajerski prestolnici in začelo z invazijo na njo. Tako je! V torek, 16. marca 2004 se bo ob 21. uri zvečer pričela 7. tradicionalna Prekmurska gibanica, in sicer tako kot vsa prejšnja leta - na ŠTUK-u v Mariboru.

Tradicionalna prireditev Kluba prekmurskih študentov je lani dosegla svoj vrhunec glede obiska prireditve. Ker je bila gneča zaradi brezplačnega vstopa obiskovalcev skorajda nevzdržna, tako v dvorani, kot pred samim vhodom v prireditveni prostor, smo se odločili, da bomo tokrat natisnili omejeno število vstopnic, ki pa jih bomo ponudili po simbolični ceni. Tako znaša cena vstopnice za člane Kluba prekmurskih študentov samo 200 SIT, za ostale pa 400 SIT, v kolikor vstopnice ne bodo razprodane v celoti, jih bomo ponudili na dan prireditve po ceni 400 SIT za vse.

Namen prireditve je druženje prekmurskih študentov in ostalih Prekmurcev v univerzitetnem mestu Maribor, promocija Kluba prekmurskih študentov, ter preko kulinarične dobrote Prekmurja - PREKMURSKE GIBANICE (med obiskovalce je bomo brezplačno razdelili 1000 kosov) tudi promocija Prekmurja kot regije nasploh. Na prireditvi se širši množici predstavi tudi ena prekmurska skupina. Na lanski prireditvi se je predstavila prekmurska skupina DeMiron, tokrat pa se bo predstavila nova prekmurska skupina DISMISSED, katere člani so: Blanka Keršič ? vokal, Jože Horvat ? bobni, Danilo Casar ? kitara, Silvo Gabor ? kitara, Robi Marič ? bas, Jure Jerebic ? klaviature + PRESENEČENJE. Za zabavo do jutranjih ur pa bo že tradicionalno skrbela skupina MAMBO KINGS.

Predprodajna mesta vstopnic:
MURSKA SOBOTA: Mladinski servis - Pomurski študentski servis
MARIBOR: Študentski prireditveni center - ŠTUK (samo nečlanske)

Članske vstopnice se v Mariboru in Ljubljani prodajajo samo pri terenskih prodajalcih, katere kontaktne številke najdete na spletni strani 7. tradicionalne Prekmurske gibanice: http://www.k-p-s.info/gibanica/, v Murski Soboti pa na Mladinskem servisu ? Pomurskem študentskem servisu na Ulici Štefana Kovača 23, 9000 Murska Sobota.

Spletna stran prireditve: http://www.k-p-s.info/gibanica/

Prekmurska gibanica - thumbnail

Prekmurska gibanica