v rubriki dogodki:
.. / / / 08.06.2004

Against Me ! in Grabass Charlestons na Mostovni

V nedeljo, 13.6., bodno na novogoriški Mostovni nastopili Against Me ! in Grabass Charlestons. Skupina Against Me ! prihaja iz Gainesvillea (Florida), njeni začetki pa segajo v leto 1997, ko posnamejo nekaj resnično groznih pesmi na akustični kitari.

Against Me! je skozi svoj razvoj imel največ štiri člane, najmanj samo enega. Osnovno vodilo skupine je, da pišeš pesmi zaradi ljubezni do pisanja pesmi, da igraš glasbo zaradi ljubezni do igranja glasbe, in to počneš s tem, kar ti je v tem trenutku na razpolago - kuhinjski lonec ali pač orkester. Primerjava z ostalimi bendi in poskus definiranja njihove glasbe je klišejsko in brezpredmetno, toliko bolj če osnovni namen skupine ni kopiranje ampak razvijanje svoje originalnosti. Njihova glasba je prekrasen spoj stilov kot so country, folk, blues in hardcore, vse skupaj pa temelji na čvrstem punkerskem zvoku in punk-as-fuck etiki, ki jo je moč prepoznati tudi iz iskrenih poetičnih besedil v katerih uspejo zakamuflirati svoja trdna levičarska stališča. Njihova zadnja dolgometražna plošča "The Eternal Cowboy" je izšla za razvpito založbo "Fat Wreck Records", kar je samo še povečalo priljubljenost že tako zelo popularne skupine oz. kot smo nekje prebrali: "...and these young hellions wouldn't stop touring even if you offered them beer in the afterlife?"

www.againstme.net

Grabass Charlestons prihajajo iz Floride in nadaljujejo tradicijo odličnih punkrock bendov povezanih z založbo "No Idea Records" (Hot Water Music). Emocionalen punkrock, hkrati pa še vedno prekleto čvrst in grob, s pravo mero spevnosti in agresivnosti. Na trenutke močno spominja na skupine Dillinger Four in Leatherface, a pri vsem tem je najpomembnejše to, da sve skupaj zveni perfektno, kot da je vse na pravem mestu - tempo, melodije, ritem, preprostost. Glasba, ki te enostavno povleče vase, te prisili, da zagrabiš še eno pivo, objameš najbližjo osebo zraven sebe in kričiš s polnimi pljuči. Punkrock...

www.grabasscharlestons.com

 - thumbnail