v rubriki dogodki:
.. / / / 05.02.2011 08:57

Rihanna prihaja v Slovenijo 24. junija 2011

V Slovenijo, v Ljubljano, v Stožice prihaja Rihanna. Ena najbolj vročih glasbenic bo v Stožicah nastopila 24. junija 2011! Organizator Collegium Mondial Travel je uradno potrdil govorico, več informacij (cena kart, več informacij o dogodku) pa bomo izvedeli v naslednjih dneh!

Rihanna - rojena na Barbadosu

Rihanna se je rodila 20. februarja leta 1988 na karibskem otoku Barbados, se je pri šestnajstih preselila v Združene države Amerike, na prigovarjanje znanega glasbenega producenta Evana Rogersa (ki je poprej odkril tudi Christino Aguilero in mnoge druge talente). Rihanna je kmalu podpisala pogodbo z Def Jam Recordings, pod okrilje jo je vzel takratni šef založbe Jay-Z in čez leto dni že izdala svoj prvenec!

Leta 2005 je Rihanna izdala prvenec Music of the Sun, na katerem smo lahko slišali tudi hit Pon de Replay. Manj kot leto kasneje je izdala svoj drugi album, A Girl Like Me (2006), iz katerega je single SOS pristal na prvem mestu lestvice Billboard Hot 100, med prvih deset pa sta pristala tudi Unfaithful and Break It Off.

Tretji album in Umbrella

Leta 2007 je Rihanna izdala tretji album, Gone Good Girl Bad, ki je splezal na drugo mesto Billboardove lestvice albumov, s singlom Umbrella pa je Rihanna (seveda ob pomoči Jay-Z-ja) postala svetovna atrakcija, hiti na plošči kot so Take a Bow, Disturbia in Don't Stop the Music pa so njen status še okrepili, skupaj z Jay-Z-jem pa je za Umbrello osvojila tudi nagrado Grammy.

Čez dve leti, leta 2009 je bil čas za nov album, Rated R, kjer so kar trije singli prišli med najbolj poslušanih 10 pesmi na Billboardovi lestvici: Russian Roulette, Hard in Rude Boy, ki je prišel tudi na prvo mesto lestvice.

Lani glasna, letos v Ljubljani

Peti studijski album Loud je Rihanna izdala lani novembra, na njem pa sta zaenkrat dva no. 1 hita, Only Girl (In the World) in What's My Name?, kjer skupaj z njo repa tudi Drake.

Letos poleti, natančneje 24. junija 2011 pa bomo Rihanno lahko videli tudi v ljubljanskih Stožicah. Zaenkrat je potrjena samo vest, da Rihanna prihaja, več informacij, med njimi tudi cena vstopnic, pa bo baje znana v naslednjih dneh.

Sledite ŽVPL-u na Facebooku ali Twitterju in o ceni koncerta Rihanne ter ostalih informacijah boste izvedeli prvi!

P.S.: Hvala Živi za retweet in Tomažu za originalni čivk ;)

Rihanna - best of

Sorodni članki

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Rihanna prihaja v Ljubljano, 24. junija 2011 v Stožice / foto: MiKeARB, vir: flic.kr/p/6kHwZn - thumbnail

Rihanna prihaja v Ljubljano, 24. junija 2011 v Stožice / foto: MiKeARB, vir: flic.kr/p/6kHwZn