v rubriki dogodki:
.. / / / 12.06.2004

Anavrin prihajajo v BOF

17. junij je dan, ko bo promocija prvenca obetavne domače rock skupine Anavrin, v BOF Ljubljana, ob 21. uri. Vstopnic ni mogoče kupiti, dobite pa jih lahko tako, da kupite njihov CD v BOF-u (zaenkrat po promocijski ceni) in ste s tem nagrajeni z brezplačno vstopnico za koncert. Ali pa poizkusite svojo srečo v nagradnih igrah za karto v različnih medijih, tudi na ŽVPL!

Anavrini bodo ta četrtek, 10. junija izdali tudi svoj prvi album poimenovan Juice!, ki ga lahko zaenkrat ekskluzivno dobite le v trgovinah BOF. Vstopnic ni za koncert ni mogoče kupiti, dobite pa jih lahko tako, da kupite njihov CD v BOF-u (zaenkrat po promocijski ceni) in ste s tem nagrajeni z brezplačno vstopnico za koncert.

Album, ki vsebuje mešanico različnih stilov, ki tvorijo prepoznavni anavrinski sound. 7 članov = 7 različnih karakterjev = 7 različnih glasbenih okusov, in prav tem je čar skupine Anavrin, da fantje kljub svoji raznolikosti najdejo kompromis, ki združuje njihovo glasbo v neko celoto in tako tvori značilni "anavrin sound". Pravzaprav bi lahko rekli, da ima vsak član svojo posebnost, s katero se izraža v glasbi. Pri ustvarjanju je vsem pomemben zgolj '...feeling, feeling k dogaja...' (citat iz komada Orkan).

Album vsebuje 14 komadov (odlomke dobite tudi na www.anavrin.org):

V krvi senc
Mi laže v obraz
Pri filozofiji
Slep
Mesto spi
Narcis
4 stene
Kot 2 otoka
Svet hipnoze
Začaran gozd
Orkan
Nevro
... le blede pike na obzorju
Ogenj

Fantje so v studiju, pod taktirko producenta Mateja Wolfa trdo delali in celo leto pripravljali pesmi za album, na koncu pa opravili odlično delo, kar je takoj prepričalo odgovorne pri založbi Nika Records, ki jih je vzela pod svoje okrilje. Za zanimivost lahko povemo, da so mastering plošče opravili na Švedskem, v rokah istih strokovnjakov, ki to delajo zvezdam kot Rammstein in The Cardigans.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Anavrin - thumbnail

Anavrin