v rubriki dogodki:
.. / / / 17.01.2003

Aphrodite v SubSubu

Londonski DJ ter producent Gavin King je svetovno znan pod imenom Aphrodite (sicer pa sliši tudi na Alladin), na drum and bass sceni pa se je med prvo ligo predvajanih ploščetvorcev prebil potem, ko so ga dodobra hoblala bolj uveljavljena imena. Njegov ušesu prijazen ter všečen slog, sestavljen iz na trenutke preprostih jump-up bobnov ter mastnih groovy žvrgolečih bas linij, že od tistihmal meša z ragga in pozneje hip-hop ritmi.

S svojimi komadi kot Woman That Rolls! ali King Of The Beats je z zvokom, ki včasih odmeva v elektro sekvencah, poskrbel za iniciacijo marsikakšnega para poplesujočih nog v bobnobasovsko deželo.

Še bolj spodobno je ujel producentski delež kariere, saj slovi kot človek, ki bi naj poskrbel za džunglistično zveneče obdelave velikih hitov. Skozi uradno priznana premeševanja skladb, od Aaliyah preko Nine Inch Nails do Big Daddy Kanea ga je skozi lanskoletno izdajo Aftershock (prvo za založbo V2) osvežila v nadaljevaju lastnega zvokovnega razvoja, ter pripeljala do kooperacije z reaggae eminenco Barringtona Levyja.

Illegal Kru gosti človeka, ki skuša drum and bass zvok pripeljati na ušesa širšemu plesnemu podiju; ne zgolj zaradi vokalov, ki ponekod kar prevzemajo primat celotnemu zvočnemu spektru. Njegovi producentski napori, da bi zlil hip-hop (po katerem se je pasel svoje mlade dni) ter drum and bass, so se mu obrestovali po skorajda popolnih hibridih, v katerih boste - v ostalem zvokovnem arsenalu enega najbolj popotniških DJ-jev po svetu - v SubSubu lahko uživali v soboto, 18. januarja, od 23. ure dalje.

Illegal Kru

Dj Aphrodite - thumbnail

Dj Aphrodite