v rubriki dogodki:
.. / / / 18.02.2011 14:08

Zucchero 18. 6. prihaja v puljsko Areno

Zucchero, italijanski glasbenik bo nastopil 18. junija 2010 nastopil v puljski Areni v sklopu turneje Chocaback Tour 2011. Cena vstopnice bo znašala 34 evrov. Zucchera smo v ljubljanskih Križankah videli in slišali 13. 7. 2004, recenzijo in fotke pa si lahko ogledate tule.

Zucchero - biografija

Zucchero oziroma Adelmo Fornaciari je v glasbi prisoten že več kot trideset let, prvič pa je nase opozoril v začetku osemdesetih kot član skupine Taxi, s katero je nastopil tudi na dveh v Italiji izredno priljubljenih in spoštovanih festivalih - Festival di Castrocaro in legendarni San Remo.

Prva prelomnica njegove kariere se je zgodila 1985., ko je na festivalu v San Remu s skladbo Donne osvojil drugo mesto, se zavihtel na vrhove italijanskih lestvic in dokazal, da se italijanski glasbi obetajo zares zlati časi.

Zucchero je že od osemdesetih znan po rednem izdajanju albumov in tudi nastopih, na katerih z lahkoto osvaja pozornost poslušalcev. Že v osemdesetih je začel sodelovati s številnimi tujimi glasbeniki, s katerimi se je uveljavil kot eden boljših svetovnih izvajalcev.

Za drugo in morda največjo prelomnico lahko štejemo leto 1991, ko je s svojim prijateljem Paulom Youngom posnel skladbo Senza una Donna / Without a woman, ki je postala svetovni hit. Leta 1992 je nato nastopil tudi na koncertu Tribute to Freddie Mercury, turnejo je odigral skupaj z Ericom Claptonom in Eltonom Johnom in nastopil še na spektaklu Pavarotti International.

V devetdesetih je nato sodeloval s smetano svetovne glasbe, redno izdajal albume in ob samostojnih koncertih nastopal še na dobrodelnih, družabnih in športnih prireditev. Leta 2004 je izdal ploščo Zu & Co. (recenzija na tej povezavi), na kateri so zbrana številna sodelovanja, seveda pa bi jih Zucchero z lahkoto nabral še za eno takšno ploščo.
Zucchero

-- avtor biografije Matic Slapšak, objavljena v napovedi V Ljubljano prihaja Zucchero (iz leta 2004).

Uredništvo ŽVPL - avatar

Uredništvo ŽVPL

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 09.04.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 79 člankov.

Zucchero prihaja v puljsko Areno - thumbnail

Zucchero prihaja v puljsko Areno

Foto: Davorin Pavlica