v rubriki dogodki:
.. / / / 03.05.2009 12:51

Auxes in Challenger v Tovarni Rog

Insane booking & promotion in Moonlee Records v sodelovanju s Tovarno Rog v sredo, 6. maja predstavljajo ameriške Auxes, ki se po nekaj mesecih spet vračajo v Evropo in Ljubljano. Tokrat potujejo s prijatelji in znanci iz skupine Challenger. Two bands become one!!!

Ameriška skupina Auxes je nastala iz solo projekta Dave Laneya, kitarista in gonilne sile skupine Milemarker, ki se je sčasoma razvil v all-star zasedbo, ki jo sestavljajo člani skupin kot so Milemarker, Fin Fang Foom, Bats and Mice, Sleepytime Trio, Ben Davis in Challenger. Skupino zaznamuje drveč, emocionalen indie rock začinjen z energičnimi rockerskimi elementi. V osnovi je moč skupino Auxes primerjati z nekoliko manj eksperimentalnimi Milemarker, manj punkersko obarvanimi Challenger, na trenutke pa spominja tudi na skupine kot so Constantines, Replacements in bolj udarne Three Mile Pilots. Skupina na evropski turneji predstavlja svoj prvenec Sunshine, ki je izšel septembra 2008 na založbi Lovitt Records. Tudi pri Challenger je ena od gonilnih sil Milemakerjev duo, ki ga tvorita Al Burian in Dave Laney.

Challenger ni le stranski projekt ali projekt, kjer se da počivati, temveč gradi na Milemakerski energiji ob tem pa ponuja nekaj čisto drugačnega. Njihova energija spominja na bende kot so Husker Du in Sonic Youth, pesmi Challenger pa so neustavljive, glasne in poskočne post-punk afere. Vendar se Challenger nočejo izgubiti v moči in agresivnosti temveč ponujajo razširjeno spoštovanje melodije, ki je globoko zakopana v tradiciji Ameriške indie rock glasbe.

Za Tovarno Rog

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat