v rubriki dogodki:
.. / / / 18.05.2010 01:51

Bahamadia na odru Gala Hale

Dolga leta čakanja so obrodila sadove. V ljubljansko Gala Halo tako v četrtek, 20. maja prihaja prvič prihaja ameriška raperka in to kar prvokategornica iz Philadelphie - Bahamadia. Svoje rapersko ime si je ustvarila kot glavni ženski del ekipe Gang Starr Foundation v drugi polovici devetdesetih let.

Sprva je Bahamadia nastopala kot DJ-ka, a je gramofone kmalu zamenjala za mikrofon, kjer je s svojimi spretnimi besedilnimi akrobacijami in zavednim hiphoperskim stilom na svojo stran pridobila hiphoperske množice. Njen leta 1996 izdani debi »Kollage« je postregel s paleto preizkušenih produkcijskih mačkov, katerih protagonist je bil Dj Premier, ki je ustvaril več kot polovico kompozicij na njen prvencu. Ob njem so album producirali ostali velikani hiphopa, kot so Ski, Da Beatminerz, Guru in philadelphijski live band The Roots. Album, izdan pri multinacionalki EMI, je postregel s štirimi singli, med katerimi gre vsekakor izpostaviti »3 Tha Hard Way« ter »Uknowhowwedo«. Prvencu leta 2001 sledi Ep »BB Queen«, leta 2006 pa izda še album »Good Rap Music«, s katerimi nadaljuje popotovanje znotraj lahkotnega, alternativnega in jazzy hiphopa.

Stilsko Bahamadia svoja zavedna, razmišljujoča in pestro razdelana besedila polaga z precej nežnim, jazzy vokalom. Večkrat sodeluje tudi kot gostja na različnih albumih večjih raperskih in ostalih imen, kot so Talib Kweli, Erykah Badu, The Roots, Roni Size, Jedi Mind Tricks, Princess Supestar, Morcheeba, Herbaliser, Mr. Lif, Statik Selektah in drugi.

Za vse, ki imate radi drugačne, umirjene, a artikulirane in dobro dodelane raperske nastope, bo prvi ženski raperski nastop v Sloveniji vsekakor obvezno čtivo.

Za Gala Halo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat