v rubriki dogodki:
.. / / / 23.12.2003

Bast predstavljajo novi album v K4

Aksioma - Zavod za sodobne umetnosti in Dallas records danes v Klubu K4 ob 21.00 uri predstavljata novo zgoščenko skupine BAST - The secret life of the Next Door Neighbour. V teku večera bo občinstvu predstavljenih tudi enajst videospotov, vključenih v album, stvaritev enajstih znanih slovenskih umetnikov in videomakerjev, in sicer za dvajsetsekundni noise komad Burn Out.

Predstavljen bo tudi novi videospot Problem, ki ga je za BAST realiziral Sektor za zvočno in vizualno komunikacijo Problemarket.com - Borze Problemov.

+ Dj-Aldo
+ presenečenje

!! Vstop prost !!

Končno je pred nami težko pričakovana nova plošča skupine Bast. Razlika med prvo in drugo ploščo je več kot očitna. Prva je bila studijski projekt Alda Ivančića in Vuka Krakoviča, druga pa je rezultat skupinskega dela članov benda.

Novi zvok Basta je seštevek vseh članov, izrazitih individualistov; vsakdo izmed njih izhaja in ustvarja v drugačnih glasbenih, likovnih in gledaliških sferah. Raznolika stilska glasbena potovanja niso rezultat nekega koncepta, temveč naravnega stanja; rezultat gibanja, ne v eni smeri, temveč krožnega gibanja v vse smeri. Metodološko je skupina blizu avtorjem kot so Sun Ra, Can, Bill Laswell ali Primal Scream, torej skupinam, ki se rade poigrajo z pop žanrom, po drugi strani pa jih zanima tudi bolj enostavna struktura in zvočni eksperiment. Bast se ne obremenjuje s tehnologijo in Hi-Fijem. Ravno nasprotno, DIY in Lo-Fi sta vseskozi prisotna.

Za BAST

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Bast - The Secret Life of the Next Door Neighbour - thumbnail

Bast - The Secret Life of the Next Door Neighbour