v rubriki dogodki:
.. / / / 09.09.2004

Boo! ponovno na Metelkovi

Boo! se bodo v soboto, 18.9, vrnili v Gala Halo na Metelkovi. Ime monki punk, se je rodilo ob izdaji prvega albuma z naslovom "Monki Punk" ali "Pineapple Flawa", ki je nasledil čisto prvo kasetno izdajo "Banana Flawa".

Monki punk je njihov tipičen glasbeni izraz, ki je nastal ob svojevrstnem mešanju elementov afriških ritmov, melodičnega popa in novodobnih plesnih zvokov.


Kot pove že sam naslov tega obvestila, južnoafriški trio Boo! v Sloveniji ni več novost, kot smo napovedovali njihov prvi koncert januarja letos. Po uspešnem januarskem koncertu v Gala hali na Metelkovi smo jih namreč pred kratkim uspeli gledati na ljubljanskem Trnfestu, dan kasneje še na nenapovedanem nastopu v Orto klubu in za nameček še na festivalu Zmaj 'ma mlade v Postojni.

Boo! so kljub slikovnem gradivu, ki je v medijih spremljalo napovedi, še pred koncertom v Trnovem prebivali v glavah obiskovalcev kot črnski trio. Masa ljudi je tako seveda belce začudeno sprejela skoraj v stilu "white men can't jump". Pa ni bilo tako.

Boo! so namreč koncertni bendič (bendič, ker so v bendu samo trije), ki svoje občinstvo privablja in množi predvsem z atraktivnimi živimi nastopi. Tako je njihovi internetni strani ime boolive.com in če jo odprete, boste v dobrem polletju našteli preko 100 koncertov, katerim do novembra sledi še blizu 50. Poleg tega, da 200 dni letno preživijo na koncertnih odrih, so od leta 1997, od kar so nastali, nanizali kar 5 samostojnih albumov, za začetek prihodnjega leta pa napovedujejo že šestega.

Boo! približno 8 mesecev v letu preživijo v svojem skromnem "evropskem" kombiju, vozeč se iz nastopa na nastop. Redke proste dneve preživijo na Nizozemskem, kjer pevec in bobnar začasno prebivata pri svojem managerju, klaviaturist in tonski tehnik pa nočita v skvotu, kar priča temu, da Boo! niso klasična pop skupina in da je njihovo ustvarjanje usmerjeno strogo v glasbo in nikakor ne v denar.

Razlog, da se ponovno vračajo v Slovenijo, so trije nastopi na Hrvaškem, kjer bodo med drugim otvorili nov klub v Splitu, zagrebška Močvara pa se zna tokrat izkazati kot premajhna, saj so jo napolnili že s tamkajšnjim zadnjim koncertom.

Boo! so zgledna glasbena skupina, katerih zgoščenke bi morale krasiti referenčne police marsikatere slovenske skupine, udeležba na njihovih koncertih pa nuja in nikakor muka.

www.boolive.com

Koncert Boo! bo v Gala hali zaključil praznični program ob 11. obletnici Metelkove mesta.

 - thumbnail