v rubriki dogodki:
.. / / / 08.06.2003

2. Te Mikka festival

Daleč od centra Slovenije, bolje rečeno v prekmurju se bo godil, pravi mednarodni festival sodobne alternativne glasb. Od 11. do 12. julija 2003 se bo v Murski Soboti na letališče Aero kluba M.Sobota dogajal 2. Te Mikka festival

Najbolj aktiven prekmurski mladinski klub MIKK je poskrbel, da smo v Sloveniji dobili dovolj zanimiv, atraktiven in aktualen festival na prostem. Te Mikka 2003 se bo letos tako odvijal drugo leto zapored, kar pomeni, da postaja tradicionalen.

Letos lahko pričakujete preko 20 kvalitetnih domačih in tujih glasbenih skupin raznovrstnih glasbenih zvrsti, skupno vsem je, da prinašajo vrsto vznermirljivih sporočil in veliko dobre godbe. Koncerti se bodo začeli ob 16h, trajali bodo pozno v noč, oz. zgodaj v jutro.

Po končanem koncertnem dogajanju vas bodo zabavali DJ-i elektronske glasbe iz Graza in domači DJ-i. Nastopajoči na t.i. glavnem odru so letos odmevni izvajalci domače in tuje glasbene scene naj si bo rock, alter rock, hip-hop, metal, ska-reggae ali elektro glasbe. Izpostaviti velja ameriški avantgardni hip-hop projekt Dälek, slovensko ska-punk-reggae atrakcijo Elvis Jackson, najboljšega hip-hop izvajalca leta na področju ex-Jugoaslavije Edo Maajka & Leksaurini iz Hrvaške oz. BiH, najbolj odmeven domači metalski bend Noctiferia iz Ljubljane, srbsko dub-reggae metal atrakcijo Eyesburn, italijansko ska-punk skupino Shandon, odličen nemški hard core bend Monochrome, ambientalni doom iz Hrvaške Radio Free Isaac, razposajene Srečna Mladina, pravi šus rocka Psycho-Path, od domačih skupina pa še Cancel in vrsto lokalnih atraktivnih skupin, ki bodo brez dvoma poskrbele, da bo vzdušje na dvodnevnem festivalu, kot se za tovrstno "alter žurko" spodobi.

Pravega prostega časa v polodanskih in večernih urah pa tudi letos ne bo, saj nas čaka gledališče, jazz šotor, filmi, predavanja, delavnice (stripovska, grafiti, gline, loesje,..), športne aktivnosti in še kaj se bo našlo. Poleg ostali prodajnih mest je karte možno kupiti tudi na uradni strani festivala www.temikka.com Poleg kart pa lahko dobite tudi malo morje informacij.

Gregor Zalaznik

2 Te Mikka fest - thumbnail

2 Te Mikka fest