v rubriki dogodki:
.. / / / 11.04.2003

Bryan Adams prihaja 22.04. v Halo Tivoli

Je sploh mogoče, da nekdo, ki se vsaj malo zanima za popularno glasbo 80-ih in 90-ih let, ne bi slišal za Bryana Adamsa, oziroma ne bi poznal njegovih uspešnic kot so Summer of '69, Cuts Like a Knife, (Everything I Do) I Do It for You, Kids Wanna Rock? Veliko pa je verjetno tistih, ki so njegov prvi koncert v Sloveniji, leta 1996 zamudili. Tokrat imamo priliko tega kanadskega rockerja slišati in videti v živo 22.04. v ljubljanski Hala Tivoli, ki jo bo obiskal v okviru svoje turneje Here I Am Tour 2003.

Bryan Adams je prvič zadel v polno z albumom in istoimenskim hitom Cuts Like a Knife, leta 1983 in potem je šlo nekaj let vse le še navzgor. Milijoni prodanih izvodov albumov, videospoti na MTV-ju, sodelovanja z zvenečimi imeni svetovnega glasbenega biznisa (Tina Turner, Bonnie Raitt, Joe Cocker, Rod Stewart, Sting,...). Če danes ves dan poslušate radio, boste verjetno slišali vsaj eno Adamsovo skladbo, komad Summer of '69 pa je v repertoarju veliko mladih slovenskih rock bendov in "crowd pleaser" na večini njihovih špilov. Adams je pri 43 letih pop rock legenda.

Na koncertu v Kopru, leta 1996 je koncert trajal tri ure in prepričan sem, da bo tudi tokrat postregel z svojim železnim reperotarjem, ki ga sestavljajo tako rock balade (Straight from the Heart, All for Love, Have You Ever Loved a Woman,...), kot udarni štikli (18 Till I Die, Run To You, It's Only Love, Can't Stop this Thing We Started, We Gonna Win, ...). Zadnja leta Adams na koncertih igra bas kitaro (kar ni bil slučaj v Kopru) in koncert zna biti zanimiv tudi s te plati.

Kakorkoli, v hudem pomanjkanju pop in rock koncertov zvezd svetovnega formata v Sloveniji, vam bo obisk Bryana Adamsa v Ljubljani zagotovo koristil? Pa še to, vstopnice so v predprodaji po 5.900,00 SIT. Rock on!

Jure Plahutnik - avatar

Jure Plahutnik

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 28.04.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 16 člankov.

Bryan Adams - thumbnail

Bryan Adams