v rubriki dogodki:
.. / / / 15.10.2009 18:54

Cana Flamenca v Kino gledališču

Skupino Cana Flamenca, ki bo v soboto, 17. oktobra nastopila v Kino gledališču (studio RTS) v Mariboru, sestavljajo kreativno razmisljujoci glasbeniki, ki pod vodstvom kitarista in skladatelja Matjaza Stošica ustvarjajo avtorsko glasbo v duhu španskega flamenka.

V sestih letih so ustvarili lasten repertoar, ki daje zasedbi edinstveni zvok in slog. Bogate kitarske kompozicije na pisani ritmicni preprogi odsevajo temperament in poudarjajo jedro zasedbe, ki pa jo zvoki dodanih instrumentov umestijo v tako imenovani slog flamenco nuevo. S svojim igranjem pricarajo vso mogocnost, custvenost, lahkotnost in temperament te glasbene podzvrsti. Komorno zasedbo vecinoma akusticnih instrumentov sestavljajo vrhunski glasbeniki razlicnih glasbenih slogov, kar dodatno obogati zvocno sliko skupine in ji da poseben pecat. Cana je edinstvena tovrstna zasedba v Sloveniji; v sestih letih delovanja je zgradila energicen nastop, ob katerem lahko uzivajo gledalci in poslusalci po vsej Sloveniji in tudi v tujini. Izvajalci so nastopali na stevilnih odrih in festivalih: Flamenco festival Slovenija, Jeff Fest, Lent Fest, Festival poletja Portoroz, Kulturno-glasbeni brlog, Jazz Club Satchmo, Kolnkista, CID Ptuj, Hostel Celica, Vila Marija, Klub Bugalou Zagreb, Murski festival Kitare in mnogi drugi samostojni koncerti...

Koncert je namenjen promociji novega cd-ja »Kata«, ki bo v samozaložbi izšel v zacetku oktobra. Materiali za cd so nastali v sodelovanju z domacimi in nekaterimi vrhunskimi tujimi glasbeniki, ki prihajajo iz Španije, Makedonije, Rusije.

Za Etniko

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Cana Flamenca /vir: myspace.com/canaflamenca - thumbnail

Cana Flamenca /vir: myspace.com/canaflamenca