v rubriki dogodki:
.. / / / 15.10.2004

Cankarjada '04

Letos bo v času od 18.10. do 23.10. na Vrhniki potekal deveti festival Cankarjada ki združuje ljubitelje novejšega gledališča, komedije in uličnega teatra.

- ponedeljek 18.10:

17:00 Pred PTC Loka

Komedija: Milena Zupančič v tej predstavi ne igra

Nova uprizoritev klasične slovenske zgodbe o lepi Vidi se zalomi, ker Milena Zupančič ne pride na predstavo. Pa tudi ostalih igralcev ni. Lahko spektakel odigra ubogi Mihael, ki je sicer le biljeter?|

V izvedbi: KD Priden Možic

21:00 Klub Zakon

Monokomedija: Kratke Hlače
Predstava je osebno izpovedna. Govori o človeku, ki raziskuje, spoznava in odkriva nove svetove, ki so realni ali pa samo domišljijski. Novi svetovi mu predstavljajo vesolje, ki ga lahko samo na daleč opazuje, morje, v katerega se za kratek čas potopi, ali daljne dežele, katere lahko samo občasno obišče.Enako močna je tudi želja spremeniti se v nekoga drugega, ki popolnoma drugače reagira, razmišlja in deluje, kakor bi v danem okolju in trenutku sam.

avtor in koreograf: Dušan Teropšič
ples in gib: Dušan Teropšič
avtorska glasba: Brane Zorman
oblikovanje svetlobe: Tomaž Štrucl
kostumografija: Tjaša Žurga
scenografija in izdelava scene: Dušan Teropšič

Pred predstavo otvoritev pred klubom z ognjenim show-om.

- Torek 19.10.

21.00 Klub Zakon

Impro gledališče: Gverila teater

Gverila teater je oblika impro gledališča, "dirigirImpro", kjer trije improvizatorji in režiserji obenem tekmujejo v ustvarjanju najmanj treh kratkih gledaliških scen za Zlato Gverila značko. Če Vam bo scena všeč, si bo režiser zaslužil značko, če Vam scena ne bo všeč, boste določili kazen in režiser se bo moral kaznovati sam. Vsaka scena bo dolga štiri minute, vsak režiser ima torej na voljo dvanajst minut.

igrajo: Urška Boljkovac, Alja Cerar, Urška Mlakar, Klemen Slavič, Gašper Tesner, Nejc Simšič, Renata Vidič
mentor: Mojca Dimec Bogdanovski
scena: Irena Pivka
produkcija : Fičo Balet

- Sreda 20.10.

21.00 Klub Zakon

Impro gledališče: IMPROVOKATORJI

Improvokatorje sestavlja skupina fantov in deklet, ki s svojimi domislicami, humorjem in razgledanostjo presenetijo tudi največje razvajence odrskih umetnosti. Predstava, ki ji usodo kroji publika (predlaga naslove, žanre, osebe ter jim določi karakterje, stanja, napake...), preseneča iz minute v minuto, gledalce pa drži v napetosti in pričakovanju ter jih skozi salve smeha pripelje do konca, ki si ga niti gledalci sploh ne želijo več. Predstaav je s svojo zabavnostjo, presenečnji in pozitivno energijo doživela izjemen odziv publike po vsej SLoveniji.

igrajo: Matjaž Javšnik, Damir Leventič, Miha Brajnik. Saša Rajakovič, Vito Rožej, Drago Milinovič, Jure Zrnec, Vladimir Vlaškalič, Gorazd Žilavec in Mojca Funkl
žanr: improvizatorsko gledališče s stand-up vložki

- Četrtek 21.10.

21.00 dvorišče Kluba Zakon

Ulično gledališče: Sprajt

Nikolaj je vzorni natakar majhnega bifeja za zabavo obiskovalcev skrbiI "one man band" Bojan, ki močno precenjuje svoje umetniške sposobnosti. Nekega dne Nikolaj pozabi prinesti Bojanu (ne) zasluženo kavo. Ta potem izkoristi vsako priložnost, da Nikolaju zagreni življenje. Komedija zmešnjav in preoblačenja, ki vključuje tudi gledalce, temelji na preprosti zgodbi o človeški nečimrnosti in maščevalnosti. Čeprav je ravno zaradi svoje preprostosti namenjena igranju na ulici, pa se odlično obnese tudi v pravih gostinskih lokalih.

V izvedbi: KD Priden Možic

- Petek 22.10.

17.00 in 18.00 dvorana Cankarjevega doma

Otroška lutkovna predstava: Grajska skrivnost

Mali potepin, dečko fin išče zaklad. Na svoji poti sreča različne like kot so pismonoša, čevljarček, žabon, kovaček, grajski piskač, ki mu svoje poklice predstavijo kot pravi zaklad. A kaj ko potepin išče svoj lastni zaklad...

Mladi Maj (Boris Kononenko) je gledališče z lutko, oziroma z lutkami. V zadnjih letih se je uveljavilo s samosvojim pristopom občinstvu. Je edino gledališče, ki v predstave aktivno vključuje otroke iz občinstva. Otroci sodelujejo z animiranjem lutk in maskiranih likov ter tako aktivno doživijo zgodbo z neposrednim vstopom vanjo.

Predstave je najbolj primerna za otroke od 4 do 9 let.

21.00 Velika dvorana Canakrjevega doma

Komedija: Seksualna perverzija v Čikagu

V Čikagu sedemdesetih povsem običajna mladeniča iščeta ženske, zabavo in smisel, najdeta pa vse kaj drugega. Po istoimenski predlogi Davida Mamet.

Prevod in režija: Jure Novak
Dramaturgija: Marko Bratuš
Kostumografija: Katarina Zalar
Igrajo: Gregor Gruden, Eva Kraš, Rok Matek in Maja Martina Merljak
Produkcija IV. Semestra študentov AGRFT, junij 2003/04

- Sobota 23.10.

21.00 Velika dvorana Canakrjevega doma

Komedija: Zločini srca

Ko najmlajši treh sester z ameriškega juga umor moža ne uspe, ji drugi dve prihitita na pomoč in po dolgem času se spet srečajo v rojstni hiši. Tam pa jih čakata preteklost in prihodnost. Po istoimenski predlogi Beth Henley.

Režija: Mare Bulc
Dramaturgija: Barbara Kelbl
Scenografija: Damir Leventić
Kostumografija: Slavica Janošević
Igrajo: Alja Kapun, Ajda Toman, Medea Novak, Maja Martina Merljak in Samo Jakoš
Produkcija IV. Semestra študentov AGRFT, junij 2003/04

23.00 Klub Zakon

Koncert skupine: La Familia

Primorska zasedba La Famili se predstavi z edinstveno mešanico glasbe in showa v kateri se najde vse od hip hopa in reaggeja pa do latino in salsa vložkov.

Vstop na vse prireditve je brezplačen.

Festival organizira Klub vrhniških študentov.

 - thumbnail