v rubriki dogodki:
.. / / / 19.11.2001

Catharsis storming Ajdovščina

Z velikim veseljem napovedujemo američane Catharsis, ki so nedvomno ena najvplivnejših skupin na punk / HC sceni na prelomu stoletja, saj so v zadnjih nekaj letih nekajkrat obredli ZDA in Kanado, Evropo (pred dvema leta so že igrali v Ajdovščini) in Južno Ameriko.

Kot zanimivost naj omenim, da bodo na tokratni turneji, ki bo trajala vec kot 4 mesece, prebredli celo Evropo od Portugalske do Rusije in Bolgarije, in se marsikaj vmes seveda. Sicer pa fantje preigravajo nekakšen strasten eksploziven metaliziran HC v katerega vključujejo najrazličnejše vplive, kar jih dela se bolj dinamične in edinstvene. Piko na i pa jim zagotovo daje karizmatičen pevec s svojimi politično-poetičnimi izbruhi. Fantje so zbrani okoli zloglasnega kolektiva Crimeth Inc., ki vsepovsod seje klice upora.

Domačine Entreat. smo že stokrat predstavljali in se nam ne da več. Fantje pripravljajo nov material, ki bo še bolj metalski, še bolj udaren in še bolj gate parajoč. Avstrijci Pledge Alliance nam bodo predstavili svojo verzijo hitrega old school hardcora. Enostavno, hitro, direktno in upamo tudi dovolj provokativno ...

V petek 23. 11. 2001 v ajdovskem klubu Jutro pod taktirko 13. brata!

Miran Rusjan

Catharsis - thumbnail

Catharsis