v rubriki dogodki:
.. / / / 29.09.2002

Nov štart K4

In se je začelo. "Študenteraj" je pristopicljal v Ljubljano, končuje se besna gonja za zadnjimi izpiti, študentki drvijo s svojimi vpisnimi mapami v bližnje referate po tisti zadnji "štempelj", ki pravi da so vpisani v višji letnik. Skratka, vse je po starem in novo študentsko leto je vsekakor tu in s tem tudi Klub K4 odpira svoja vrata.

Kaj vse pa se bo godilo v "4-ki" v prvem tednu oktobra, pa boste po vsej verjetnosti našli spodaj.

1.10. TOREK - OTVORITEV SEZONE 02/03

koncert slovenske skupine Alterra;
DJji : rola Ceki, DJ Josser, DJ Van Alec, DJ Lunic, DJ Krizs, DJ Zvuk;
Vizualije

Prvi večer je prikaz celotne sezone 02/03 v klubu K4, ki že trinajsto leto odpira in vabi nove nepreizkušene zadeve, da jih skupaj vzljubimo. Začnemo s predstavitvijo nove programske sheme z različnimi glasbenimi žanri in rezident DJji, spremljajočimi vizualijami ter hudo energijo, ki išče kreativnost.

1. večer v Klubu K4 - 1. predstavitev nove plošče skupine Alterra. Sestavljajo jo uveljavljeni glasbeniki, poznani iz skupin Lolita, Miladoyka Youneed. Alterra igra eklektični progresivni post rock, z močnimi temelji v elektroniki. Zanimivo prepletanje funka, jazza in ambientalnih zvokov pa daje glasbi skupine prepoznaven pečat. Čeprav člani Alterre pridno ustvarjajo že nekaj let, so se zaradi profesionalnega odnosa in perfekcionistične težnje po zadovoljitvi lastnih kriterijev na slovenski glasbeni sceni pojavljali bolj poredko in nepompozno. Kjerkoli pa so svojo glasbo predstavili, so doživeli dober sprejem, tudi v tujini. Tako je nemška neodvisna založba založila njihov prvi album. V klubu K4 bodo prvič nastopili z novim glasbenim materialom.
www.alterramusic.com


2.10. SREDA : "FREKVENCA ŽUR" prvi žur Pravne fakultete
(študentski večeri v K4)

Program: koncert slovenske "dirty-ska" skupine RED FIVE POINT STAR
rola CEKI (rezident)

Kdo bo letos študiral in žuriral? Študentski žuri se vračajo v Štirko in zafrekventirajo s širokom razponom zabave in druženja po okusu študentov: transžanrska sodobna popularna glasba z novimi in starimi hiti, koncerte slovenskih glasbenikov, animacijske igre, plesne točke, fotografske in likovne razstave, sejme rabljene študijske literature, predstavitve študentskih klubov iz vse Slovenije, zabave fakultet. Na prvem večeru nas bodo zakurili RED FIVE POINT STAR. Nastali so maja 1998 ( Jernej - bas kitara, Uroš - kitara, vokal, Tadej - bobni) kot punckrock trio ( poleg šlogarjev Randy, Operation Ivy, Pennywise se je na njihovem repertuarju znašel tudi kak lasten punk). Jeseni 1999 se jim pridruži Shegy na kitari. Pretežno igrajo punckrock, ki pa se že meša s ska ritmi - dirty ska. Marca 2001 se pridruži ekstra trobentač Sony, aprila še Blaž s pozavno. Trenutna zasedba: Uroš Grahek - vokal, kitara, Jernej Grahek - bas, Marko Salmič - bobni, Sony Čevdek - trobenta, spremljevalni vokal, Blaž Živko - pozavna, spremljevalni vokal, Janez Vratanar - klaviature.

Več kot trinajstletno žarenje avre študentske ljubezni zasije, ko srečaš staro ljubezen.


3.10. ČETRTEK : "K4 PSIKO DISKO"
večer psihadelije v glasbi, vizualijah, artu

DJ: ZVUK.AHIMZE
Vizualije, art: BAKER, MAŠA, ZVUK

Od trenutka ko se je vklopila nasa zavest so se aktivirali tudi nasi psihicni
obcutki. Zavest ostaja ista medtem ko nasa psiha za zavestjo nenehno spreminja podobe glasove,jim dodaja svoje barve in tone.Ti kontrasti ostajajo samo nasi glavi in nenehno rajajo in z zunanjimi vplivi in 'dodatki' se prelivajo v
podobe in zvoke,ki jih obcutimo idividualno in nas spremljajo od enega
prizorisca do drugega,kjer nasa disko v glavi pozresno sprejme vsako novo
podobo,vsak novi okus,vonj,dotik,zvok.
Psikko diss co. bo zavetisce smelih.
Vsi vse vemo, samo spomnit nas je treba.


4.10. PETEK
"K4 Oomph" - "1. Slovenski drum and bass allstar"


Djs: Van alec, Lunic, Markoman, Hose, Josser, Plankton, Chilli, Dado, Dan mitra, Danaja, Mexico, Jambreaker,Bakto, Sykes

Mcs: Kosta, N'toko,Ezy-g

Petkove elektronske partije v Klubu K4 bo lansirala slovenska zvezdniška boben-basovska liga didžejev in Mcjev. Slovenska drum'n'bass scena je zelo razvejana, ustvarjalci pogrupirani v raznolike stile. Zdaj jih bomo lahko slišali (skoraj) vse na kupu. Pa da vidimo.

Prvi drum'n'bass AllStar je zasnovan kot splošno-izobraževalna in fiskulturna prireditev. Kar pomeni, da bodo različni ustvarjalci predstavili sebi lastne glasbene izraze tako, da bodo vaša telesa ritmično migala sama od sebe. Ultimativna lekcija o dobrem žuru, torej.
Posebno opozorilo za začetnike: tovrstna umetnost lahko zasvoji.

5.10. SOBOTA: "K4 TIK-TAK BUM"
"FRESH FLESH"


DJ A: RYDEL (hard house) - NL
KOKSI (progressive)
KRIZS (progressive)

B:/ HOUSEWIFE (house)
D*SUN (house)
BMD (house)

Evo. Prva izmed žanrsko mešanih veselic. Če smo dolgo pili čiste in ločene, nam bo zdolgočasene jezike napojila nova pridobitev slovenske elektronske scene. Prefinjeno zlitje v harmonijo okusov, ki novo celoto ustvarijo po principu 1+1+1= 6. Hard house, novost slovenskih plesišč, je povsem samosvoj žanr. Popoln pofukofuk housa, trancea in techna. Visoko energična glasba, ki s težkimi udarci in zvoki odpelje množico do norosti. Glavni gost bo DJ Rydel iz Nizozemske s hard house setom. Koksi je newcomer in novi rezident K4, Krizs pa je eden glavnih progresivcev v Sloveniji. Inovator, bruc in mojster bodo skupaj delali na edini pomembni stvari: dobri vibraciji. Zapovedana degustacija, če ste dobili občutek, da se na slovenskem digitalnem zvoku že sto let ni zgodilo nič novega. Prva fla(e)sha najbolj pribije!
Manjši floor bodo zapolnili house didžeji. Newcomer rezident je BMD, ki je tudi bobnar pri nekem slovenskem bendu. Housewife in D*Sun, pa bosta pripeljala malo od ljubljanskega vajba tako različnega štarjerskega stila.

Za Klub K4

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

K4 - thumbnail

K4