v rubriki dogodki:
.. / / / 23.10.2002

Cream: Halloween party

Taotech se s prireditvijo 31. oktobra vrača v novogoriški klub Cream. Party za noč čarovnic se bo odvijal na treh plesiščih. Glavni zvezdi večera bosta Gaetano Parisio aka GAE*TEK in Stanny Franssen aka G-FORCE. Prireditev se bo pričela ob 22h.

Halloween Party se bo razpletal na treh plesiščih. V Tehno Areni bodo vrteli Luygi Van, Ian F, Psiho ter osrednji zvezdi večera, Gae*Tek in G-Force. V House Priveju bosta obiskovalce zabavala Eddy the Fish in Matis, v Progressive Roomu pa Krisz in Robert G. Roy.

Gaetano Parisio je ob koncu šolanja svojim učiteljem naznanil, da želi v življenju le uživati. Kakšna konkretna kariera, ki bi mu to omogočila, se mu v tistih dneh resda še ni pletla po glavi. Tako je poskusil s študijem prava, vendar odnehal, še preden je bil na obzorju prvi izpit. Ko pa je prišla elektronska glasba, je Gaetano začutil užitek, ki ga je iskal. Rodna neapeljska strast ga je pripeljala do danes enega izmed najbolj uspešnih italijanskih tehno DJ-jev in producentov.

Odraščal je ob poslušanju starega diska, plošč skupin New Order in Depeche Mode. Od kupovanja je prešel k vrtenju, od vrtenja k lastni produkciji. Dve leti je v studiu pilil svoj zvok, preden je zgodnje materiale izdal na založbi Design, prijatelja Marca Carole.

Leta '97 je ustanovil lastno založbo Conform, pred kratkim pa ji je dodal še SouthSoul za bolj 'housey'produkcije. Sodeluje tudi pri številčno omejenih izdajah na založbi ART Records, iz njih je sestavil tudi kompilacijo. Leta '99 je pozornost javnosti pritegnil s sodelovanjem pri kompilaciji Techkommunity 4 Kosovo (komade so prispevali tudi Beyer, Sims, Vaeth, Garnier, idr.)

Čeprav scena v rodni Italiji ni bogvekaj, Gaetano ne želi slediti svojemu vzorniku Carolli, ki se je preselil v Nemčijo in kasneje v London: "Preveč bi pogrešal hrano in dekleta," se šali. "Pa še preveč oblačno in sivo je! V domačem kraju pogrešam večje letališče, ki bi precej olajšalo moja številna potovanja. Neprenehoma se presedam in menim, da sem DJ, ki so mu izgubili največ plošč doslej. To je nekoliko stresno, pa bo že," je optimističen. "Pomembno je le, da lahko delam, ustvarjam!"

Stanny Franssen aka G - Force prihaja iz Belgije. Že zelo zgodaj je prišel v stik z electronic body glasbo in novim valom. Stila sta ga tako pritegnila, da se je prvič za gramofone postavil pri šestnajstih. Vrtel je večinoma acid tehno, izdaje založb Underground Resistance in +8, in si s tem razvil okus za detroitski tehno. Kmalu je zbral tudi denar za prve kose opreme in pričel s produkcijo. Najprej je prodrl na založbo Big Time International, kmalu še na Reload s projektom Propionic. Ker je bila delovna vnema G-Forca prevelika in pri Reloadu niso uspeli sproti izdajati njegovih plošč, si je poiskal še druge založbe. Uspešno se je povezal z KK, kjer je izdal dva albuma Electronic Lesson 1 in EL 2. Electronic Lesson 1 si je prislužil prvo mesto na lestvici najbolj vročih plošč Svena Vaetha v tistem trenutku. G-Forcu so se tudi s pomočjo tega odprla vrata. Odtlej izdaja še na založbah Primate, Kobayashi, Zynk, Skunkworks, Molekular, Intense in Countdown 2000. K sodelovanju sta ga povabila tudi Marco Carola (Zenit in Ante Zenit, Ltd.) ter Gaetano Parision (Conform). Stanny pa si je omislil še lastno založbo Genetic Records (1999).

Med vsem delom G-Force nekaj časa najde tudi za remikse. Zanje so ga poprosili Henrik B, Johan Bacto, Samuel L. Session, Monike Kruse, Mistress Barbara, idr.

Tudi njegov urnik je izredno poln. Leti po vsej Evropi. Vrti iz treh gramofonov, pri delu uporablja tudi različne efekte. Njegovi seti publiko dvignejo, so izredno dinamični in zato zelo iskani.

Gaetano Parisio - thumbnail

Gaetano Parisio