v rubriki dogodki:
.. / / / 14.02.2003

Jazoo predstavljajo On Time

Slovenjegraška zasedba Jazoo b 19. februarja v ljubljanskem KUD France Prešeren predstavila dolgo pričakovani album s pomenljivim naslovom On Time, ki smo ga na prehodu v leto 2003 dočakali tudi na policah slovenskih glasbenih trgovin.

Prvenec prinaša 11 skladb, ki druga drugi ne dovoljujejo primerjave in upravičeno govorimo o pravi mešanici rock, etno, jazz, fusion in ambientalne glasbe. Avtorske skladbe so instrumentalne in so plod večletnih izkušenj, ki so jih člani nabrali v različnih skupinah: Xenophobia, Histeria, Herald IV, Abadon, Društvo Mrtvih Pesnikov, Planet Groove... Nasploh je glasba težje opredeljiva, kar je posledica različnih okusov in vplivov na same člane, prav to pa JAZOO dela izvirne in jih postavlja na še neobljudeno žanrsko področje v Sloveniji.

Fantje bodo na predstavitvenem koncertu poleg 11 instrumentalnih skladb, ki so na CD-ju, predstavili tudi nekaj izvrstnih gostov, ki so sodelovali pri projektu. Stalna zasedba šteje pet članov:
Matjaž Mlakar - sopran in tenor saksofon,
Bogdan Dobnik - el. kitara,
Tomaž Pačnik - klaviature,
David Novak - el. bas kitara in
Franci Krevh - bobni,

izmed gostov pa bodo sodelovali: Martin Konjajev - tolkala, Zilhad Džananovič - harmonika in Katja Stare Kumar - flavta. Vse skladbe na CD-ju so avtorske in umeščene nekam med rock-jazz in ambientalni etno. Fantje vabijo vse, ki si želijo ob zanimivi predstavitvi nevsakdanje glasbe polepšati večer, da se jim pridružijo v KUD France Prešeren v sredo, 19. februarja ob 22. uri!

V šestih letih obstoja je JAZOO nastopal po mnogih klubih in na odmevnih festivalih po Sloveniji. Da so zanimivi tudi za tuja tržišča, pa pričajo uspešni nastopi na Hrvaškem ter že skoraj razprodana naklada prvenca "ON TIME" (5000 izvodov).

Plošča je nastajala nekaj več kot pol leta v studijih Super Soul in Metro, na njej pa sodelujejo zanimivi glasbeni gostje, med drugim jim je svoj glas posodila tudi Alya. Izpostaviti velja zanimivo in grafično izvirno oblikovano naslovnico, prirejeno po infosemaforju na brniškem letališču.

Člani se pospešeno pripravljajo na promocijsko turnejo, ki se bo pričela v Ljubljani (KUD France Prešeren), koroški publiki pa ga bodo predstavili 15.marca v Slovenj Gradcu (Galerija likovnih umetnosti).

Ostale datume in lokacije nastopov, kot še marsikaj drugega o njih in njihovem prvencu pa lahko najdete na spletni strani www.jazoo.net!

Jazoo - thumbnail

Jazoo