v rubriki dogodki:
.. / / / 24.12.2003

Digital jungle feat. Pendulum v K4

Ob koncu leta ILLEGAL v ljubljanskem klubu K4 gosti najbolj vroče ime oziroma zasedbo minevajočega leta. Na kup so se zbrali leta 2002 v avstralskem Perthu, v drum and bass vodah pa povzročili pomladanski zvočniški vihar na sejmu glasbe v Miamiju, kjer je njihov prvi komad Vault osupnil in navdušil.

Od komada The Nine, ki je pomenil preboj zasedbe Bad Company ]EIB[, nismo slišali in pričali tako meteorskemu vzponu. Prva DJ liga, od Andy C.-ja in Grooveriderja, Zinca ter do Concord Dawn, je celo leto vrtela in rewindala Vault, kateremu nekateri že pripisujejo pridevnik "brezčasen" in je eden tistih komadov, katerih se zlepa ne naveličaš. Konec novembra je dobil tudi nagrado najpomembnejše drum and bass revije Knowledge za najboljši komad leta.

V nekaj mesecih, kolikor je minilo od eksplozije nove zvezde, se je izpod rok tričlanske zasedbe že prikotalil nov ducat drugih biserov na njihovi zvočni poti: Trail Of Sevens (izšel na prestižni Renegade Hardware založbi), Back To You, Another Planet in The Spiral, če omenimo le do sedaj najznamenitejše.

Med svojimi vzorniki naštevajo Kemala, Stakko, Skyneta, Cause 4 Concern ter Concord Dawn. Njihovi ocenjevalci pravijo, da so produkcijsko bolj Bad Company od samih Bad Company. Njihov edinstven bobenbasovski zvok sega od temačnega pa do jump up-a, uspe jim celo združiti oboje hkrati. V vsakem primeru pa je glasba produkcijsko sofisticirana ter kreativno in energijsko dovršena.

Pendulum pa hval niso deležni zgolj zaradi lastnih kompozicij, ampak tudi zaradi njihovih nastopov po obli, na katerih je moč slišati širok spekter svetovnih novosti. Kreativni miksi pogosto presenečajo, v njih pa lahko slišimo tako številne novitete kot tudi že znane hite. Za najboljšega DJ-ja izmed trojice razglašajo Elhorneta, pri nas pa si bo mešalno mizo z njim delil Anscenic.

Njihovi novi komadi bodo izšli na založbah Timeless, Funktion ter Uprising (nova založba Concord Dawn), nazadnje pa so se pridružili okolju založbe Breakbeat Kaos, nove zagnane založbe drum and bass legend Adam F.-a in Fresha, kjer bodo v prihodnjem letu delali ekskluzivno.

Zvezda Pendulum, točneje Elhornet in Anscenic, bo v K4 zasijala v petek, 26. decembra, od 22h dalje. Za uspešen ritem nihala pa bodo skrbeli tudi ILLEGAL DJ-i Markoman, PlankTon, Hose, Josser in MC Ezy-G. Po dolgem času spet celoten kru ob istem času na istem mestu, kar pomeni končno spet en konkreten celovečerni razfuk.

Na drugem plesišču štirke pa boste lahko zaplavali v psihadelične zvoke Cu-ja in Zvuka. Prvovrstna slovenska psy-trance dja, ki bosta poskrbela za sinhroniziano protiutež nihalu na velikem flooru.

26.12.2003@KLUB K4

FlOoR 1: Jungle Monster Arena
PENDULUM (breakbeat kaos, renegade hardware...) / Avstralija
Markoman (Illegal, K4)
PlankTon (Illegal, K4)
Hose (Illegal, K4)
Josser (Illegal, K4, O.S.T.)
MC EZY-G

FlOoR 2: Psy Lizard's Yard
Zvuk (K4)
Cu (K4)

Prispevek:
1300SIT do 23h
1700SIT študent, dijak,letak
2000SIT ostali

dr.um

ILLEGAL KRU

Illegal Kru - thumbnail

Illegal Kru