v rubriki dogodki:
.. / / / 17.04.2015 14:28

Festival Sziget bo otvoril Robbie Williams

Organizatorji madžarskega Sziget festivala, ki je pred kratkim s strani EFA (European Festival Awards) osvojil naziv najboljšega evropskega festivala, so potrdili nastop Robbija Williamsa. Priljubljeni glasbenik bo v okviru turneje Let Me Entertain You Tour na Szigetu nastopil na prvi festivalski dan, 10. avgusta 2015.

Festival Sziget oz. Sziget Festival (Sziget v madžarščini pomeni otok) je eden izmed največjih glasbenih in kulturnih festivalov v celotni Evropi. Sziget se vsako leto odvija v avgustu in sicer na severu Budimpešte, prestolnice Madžarske. Vsa prizorišča so locirana na otočcu Óbudai-sziget (Stari otok Buda), ki se razprostira čez 108 hektarjev površine. Na množično obiskanem festivalu se vsako leto zvrsti več kot 1000 nastopov, tako svetovno kot tudi manj znanih izvajalcev.

Program budimpeškega festivala Sziget se počasi krepi. Organizatorji so do sedaj razkrili prvih 30 odstotkov letošnjih nastopajočih, med drugim so to tudi Florence and the Machine, Alt-J, Awolnation, Blasterjaxx, Jamie Woon in drugi. Preostalih 70 odstotkov nastopajočih bo razkritih v naslednjih tednih, organizatorji pa obljubljajo, da obiskovalci ne bomo razočarani.

7-dnevne festivalske vstopnice, ki vključujejo tudi tako imenovani Dan -1 (Day -1) oz. predfestivalski dan, na katerem bo nastopil tudi Robbie Williams, so že v prodaji, njihova cena pa trenutno znaša 229 EUR. Prej omenjena cena velja le do 30. aprila, z 31. aprilom pa se bo cena 7-dnevne vstopnice povečala na 249 EUR, zatorej je vsekakor bolje pohiteti z nakupom.

Vstopnica za predfestivalski dan oz. Day -1 je v prodaji po 65 EUR, ponudba le-teh pa je omejena.

Vse vstopnice je mogoče kupiti na spletni strani festivala, možen pa je nakup tudi na vseh Eventimovih prodajnih mestih.

Kakšno vzdušje je prevladalo na lanskem Szigetu si lahko ogledate v uradnem after-moviu:

Žiga Žibert - avatar

Žiga Žibert

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 23.06.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 26 člankov.

Sziget Festival 2015 (Foto: Mohai Balazs) - thumbnail

Sziget Festival 2015 (Foto: Mohai Balazs)