v rubriki dogodki:
.. / / / 20.04.2005

Digital Jungle meets Liquid Drum n' Breaks

V soboto, 23.april 2005 ob 22.00 se bodo v K4 zvrstili sledeči izvajalci:D-BRIDGE (Bad Company, Exit Records / UK), MC TALI (Full Cycle / UK), Markoman (cell, g2), PlankTon (illegal)in Eiron (E-nota).

ILLEGAL najavlja veličasten zaključek klubske drum and bass sezone 2004/05, v kateri so se v štirki prestavili slogovno raznoliki izvajalci, od Eda Rusha, Resonant Evil, Twisted Individuala, Upbeats, Black Sun Empire pa do John B.-ja in Nu:Tona. Za finale ponujamo tandem vodilne svetovne MC-jke in DJ-ja, ki prihaja iz tropa Bad Company - ona je Tali, on je D-Bridge.
Tisti, ki pomnite petje in MC-janje Tali na nastopu Roni Sizea pred dvema letoma, se boste razveselili vnovične pojave prikupne Novozelandke, ki na odru žari kot zvezda. Lani je osvajala svet s prvim albumom Lyric On My Lip, v biografiji pa beleži številna producentska in živa sodelovanja z elito drum and bass glasbenikov. Tudi sama je brez dvoma prva MC-jka globalne drum and bass scene; njeni mikrofonski izleti so napol pevski, napol govorni rafali, s katerimi ne utruja, temveč poživlja in obogati izvajanje DJ-ja. Tega se zavedajo tudi vodilni DJ-ji svetovne scene, s katerimi še pogosteje nastopa od njene selitve v Bristol.
Za gramofoni bo Darren White alias D-Bridge, eden ustanovne četverice Bad Company. Ta zasedba je zaslužna za enega najpomembnejših drum and bass komadov kadarkoli - The Nine, in smo jo že gostili na ILLEGAL dogodkih pri nas. Darren je z njimi posnel tri albume, s članom Bad Co. Maldinijem je ustvarjal tudi kot Future Forces, nekaj časa pa so Bad Co. kot živi band nastopali pod imenom Digital Nation.
Po treh albumih z Bad Company se je D-Bridge usmeril na delo z lastno založbo Exit Records, ki je prišla iz potrebe po razvoju lastnih producentskih vizij. Njegov zvok je svojevrstna zmes tech-stepa in liquida. Sodeluje s producenti kot so Commix ali Artifitial Inteligence. Njegova zvočna raznovrstnost se vse bolj sliši tudi v živih nastopih, ki iz vseh zvokovnih dimenzij drum and bassa tvorijo goste bas linije, ki se prepletajo z elegantno zbrušenimi harmonijami melodij. Lansko leto pa je na založbah Metalheadz in Liquid V lansiral uspešnici True Romance ter China Blue.
Kombinacija D-Bridgea in Tali nam prinaša finalni večer sezone, v katerem se bodo zvrstili tudi številni domači DJ-ji - ob drum and bass rezidentih ILLEGAL, ki zaključujejo svojo drugo uspešno sezono v K4, bodo vrteli tudi predstavniki drugih slovenskih breakbeat/dnb ekip - Code.EP Superbrakes, E-nota Brejkschnitta ter DrumWise. Veliko dobrih domačih imen, ob obeh svetovnih zvezdah, zagotavlja noč, ki jo bodo obiskovalci pomnili vse poletje...

Vizualije:
vj707 (Kiberpipa, K4)

Nalomljenka:
Van Alec (Drumwise)
Borka vs Bakto (Superbrakes)
ElektriCutes! (Fusion Breakfast)

Alenka Gomboc - avatar

Alenka Gomboc

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 8 člankov.

 - thumbnail