v rubriki dogodki:
.. / / / 22.02.2001

Drum'n'bass in hiphop vikend na Metelkovi

Ta vikend v Channel Zero ekstra dogaja za vse drum'n'bass in hiphop fane. V petek se po kratkem predahu obeta prvi letošnji d'n'b party v režiji Monkibo Rec. Poleg njihove gonilne sile, DJ Van Aleca, bodo nastopili še DJ Prime (IC Kru) in DJ Lunic iz Kranja za gramofoni, na mikrofonu pa jih bosta spremljala MC Kosta in MC Brodii, ki ju poznamo tudi kot dve tretjini ljubljanskega hiphop akta Anonimni.

Drugače so Monkiboti zadnje čase sila aktivni. Poleg nastopov po Sloveniji (Maribor, Novo mesto, Kranj) imajo od 22. decembra lani na radiu Študent tudi lastno radijsko oddajo (vsak drug petek, 21:30), ki temelji na konceptu ena oddaja - ena tema. Tako so na primer predstavili že vpliv reagge in ska muzike na moderno elektronsko glasbo ter remixe ne-breakbeat komadov izpod rok znanih in manj znanih DJ-ev, z nudenjem samopromocije še neznanim DJ-em pa prispevajo tudi svoj delež k razvoju slovenske elektronske scene.

V soboto pa bodo imeli na Metelkovi vsi hiphop entuziasti priložnost pokazati, da pridejo tudi v manj fancy prostore kot je npr. Subsub, kjer se jih vsako drugo soboto zbere mnogo več kot pa na občasnih hiphop eventih v stari vojašnici. Slišalo se bo samo mlado slovensko kri: DJ K'Pow-a, DJ Ninjo (nežnejši spol) in DJ Kustorja, poleg njih pa nastopajo še raperske zasedbe Brain Dead, Terapija, Gottchee Project in Bronxtarz.

Tina H. Zakonjšek

Monkibo records - thumbnail

Monkibo records