v rubriki dogodki:
.. / / / 05.04.2004

Drunk Horse in Tha Feather v MKNŽ in GROM-u

Drunk Horse in Tha Feather bodo v soboto 10.4. nastopili v GROM-u v Gornji radgoni v ponedeljek, 12.4., pa ilirskobistriškem klubu MKNŽ. Bobnar Cripe Jergensen in kitarist/pevec Eli Eckert sta igrala skupaj od osnovne šole.

Ko sta se preselila v San Francisco, sta se združila z basistom Cyrusom Comiskeyem (prej pri skate-thrasherjih Black Fork, Lookout! Records) in ustanovili so Drunk HOrse. Igrajo progresivni na bluesu utemeljeni rock s punkersko čutnostjo, s poudarkom na pesmih, dodajo pa tudi nekaj improvizacije. Na kratko: dobra glasba!
K skupini se je pozneje pridružil kitarist Josh Smith (prej pri The Fucking Champs). Z ostalimi člani skupine ga povezuje navduševanje nad ZZ Top, Mahavishu Orchestra, Steely Dan, ki vplivajo tudi na zvok skupine Drunk Horse.
Drunk Horse so doslej izdali 3 albume in več singlov. Debitantski album so izdali leta 1991, leta 2001 pa Tanning Salon/ Biblical Proportions. Oba albuma je izdala založba Man's Ruin. Leta 2003 so izdali album Adult Situations, ki ga je izdala založba Tee Pee Records. Adult Situations po Evropi distribuira Sweet Nothing Recprds. Ostale izdaje obsegajo 7" Princeovih hitov ter single, na katerem nastopajo šrilanške underground metal legende Zilla.
Drunk Horse so bili že na več turnejah po Evropi ter ZDA. Spremljali so npr. High on Fire, Zen Guerilla, Nebula in Trans Am.
Njihovi nastopi v živo so bomba!

The Feather je skupina mladcev iz Belgije, ki so se pred nedavnim odločili, da imajo dovolj dogajanja na takoimenovani glasbeni sceni. Kot pravi kitarist Dave: "Vklopiti kitaro ni težko, treba je znati igrati!" S to mislijo so začeli igrati. Imajo glasne ojačevalce in se jih ne bojijo uporabiti! he Feather so glasni, zelo glasni! Če na njihov koncert ne pridete pripravljeni, boste imeli velike probleme.
Aprilska turneja je njihova prva. Z Drunk Horse so posneli split single, čaka pa jih snemanje debitantskega albuma.

 - thumbnail