v rubriki dogodki:
.. / / / 29.04.2009 00:09

Elvis Jackson in druščina v Hotederšici

Elvis Jackson bodo v družbi Noordung in Adijo kulture svojo novo ploščo v soboto 1. maja predstavljali tudi v Kulturnem domu v Hotederšici.

Elvis Jackson so čisto posebna rock skupina, ki je svoj lasten glasbeni izraz skozi desetletje razvijala s pomočjo ska, punk, hard core, reggae in metal vplivov. Nastali so konec leta 1997, prve vaje imeli dva dni pred prvim nastopom, od takrat dalje pa se ponašajo z odličnimi, nepozabnimi, kot je tudi ime benda, živimi nastopi in pozitivno energijo.

V zasedbi so po treh uspešnih izdajah »Move You fee it's on O'clock« (Rock'n'Roll Rec, 1999), »Go Home and Practice« (Rock'n'Roll Rec, 2000) in »Summer Edition« (EJ Rec/ Multimedia, 2003) v svojih vrstah trikrat zamenjali bobnarja. Aktualna zasedba je danes stabilnejša in udarnejša kot kdajkoli poprej. David Kovšca – Buda (vokal), Boštjan Beltram – Berto (kitara), Erik Makuc – Slavc (bas kitara) in Marko Soršak - Soki (bobni) so po desetletju trdega dela in koncertiranja pa celotni Evropi odločeni narediti pomeben korak naprej.

Elvis Jackson so album »Summer Edition« preko Grover Rec. iz Nemčije izdali in predstavili tudi v Nemčiji, Avstriji, Švici in na Nizozemskem, v sodelovanju z Rude Rec. iz Italije pa tudi v Italiji, Španiji in celo na Japonskem. Skupina je preigrala vse možne klube, dvorane in festivale v regiji nekdanje Jugoslavije, odigrali pa so vidno vlogo tudi na tujih odrih; tisoče kilometrov so tako prevozili po Italiji, Avstriji. Nemčiji, Češki, Švici, Hrvaški, Franciji, Portugalski, Španiji, Nizozemski, Belgiji, Slovaški, Hrvaški, Srbiji ter Bosni in Hercegovini. Vse skupaj so Elvis Jackson odigrali preko 600 nastopov, veliko od tega izven meja domače domovine. Velja seveda omeniti, da so v zadnjih letih igrali s priznanimi imeni kot so Fishbone, Toasters, Looking Up, Burning Heads, Murphy's Law, Vice Squad, Subhumans, Edna's Goldfish, The Offspring, Asian Dub Foundation, Vandals, D.O.A., Goldfinger, Citizen Fish, Propagandhi, Ska P in No Fx. Izdali so tri albume, remasteriziran in v drugačno embalažo zapakiran prvi album ter posneli 5 kvalitetnih videospotov. Pričeli so z veseljaškim punkom z močnimi ska vplivi ter odrezavimi hard core ritmi. V nekaj letih pa so se glasbeno razvijali v smer energičnega in večplastnega rocka, ki na svoj način črpa vplive iz več različnih glasbeni smeri (ska, punk, metal, reggae, crossover, hard core, pop), s katerimi se lahko ponovno srečamo na novem, četrtem izdelku.

Za Elvis Jackson

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat